Tunnelmat markkinoilla ovat suhteellisen pessimistiset. TVL on tippunut reippaasti defistä ja kryptoista yleisesti. Retail tuntuu harrastavan enää gamefi-pelejä ja NFT:tä.

Maailmantaloudessa on paljon epävarmuuden merkkejä ilmassa. Moni asia voi vielä mennä huonompaan suuntaan ennen kuin asiat muuttuvat paremmaksi. Itse olen allokoinut varat nyt vahvasti blue chip -tokeneihin. Stable coineissa minulla on vain marginaalinen osa porfoliosta, osaltaan siksi, että uskon niin vahvasti kaikkii projekteihin ja protokolliin joissa olen mukana etten halua olla sivussa niistä.

Toki vahva kryptoallokaatio tällä hetkellä tarkoittaa, että salkun toipumista voinee joutua pahimmassa tapauksessa odottamaan 3-5 vuotta. Samaan hengen vetoon täytyy sanoa, että krptojen näkökulmasta on myös paljon positiivisia merkkejä ilmassa. Pääomamarkkinoilla on valtava summa rahaa odottamatta parempaa sijoituskohdetta nyt kun osakkeet ja joukkolvelkakirjalainat eivät tuota mitään. Esteenä kryptomarkkinoiden adaptaatiossa on pitkälti vielä suhteellisen matala likviditeetti ja regulaation puute.

Kannattaa myös muistaa, että isoimmat rikkaudet tehdää karhumarkkinan syvimmässä alhossa. Se tarkoittaa myös tunnelman näkökulmasta sijoittamista silloin kun kukaan ei oikein siihen enää usko. Defissä sellainen tunnelma alkaa pikku hiljaa lähestymään päivittäisten hakkerointien, rug pullien, regulaatioiden ja negatiivisten uutisten myötä.

Muistan myös hyvin edellisen karhumarkkinan pohjilla 2018-2019 kuinka moni kryptomarkkinassa kääntyi ensin muita vastaan ja ilmapiiristä tuli hyvin toksinen, tämän jälkeen sosiaalinen media hiljeni vuodeksi pariksi ja tiimit keskittyivät vain rakentamaan uutta softaa. Samaa tuntuu olevan ilmassa nyt.

Nousumarkkinan aikaan kukaan ei innovoi, kun devaustiimin kaikki mentaalinen energia kuluu pörssikursseja tuijoteltaessa ja yksinkertaisetkin Uniswap-forkit saavat valtavasti rahaa ja julkisuutta. Nyt on siis hyvä hetki pysähtyä rakentamaan seuraavan härkämarkkinan parhaita palveluita.

T: Cee

Päivän uutiset

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu