Tämä markkinatilanne on varmasti ahdistavaa monelle uudelle defin käyttäjälle, joka ei ollut mukana kryptomarkkinassa edellisessä karhussa 2018-2019. Vaikka edellisen parin vuoden aikana on ollutkin merkittäviä laskuja, on markkina kuitenkin kokonaisuudessaa mennyt koko ajan ylöspäin.

Nyt ollaan tilanteessa, jossa Bitcoin ei enää tee ns. higher lows -merkintöjä kurssiin, vaan siihen sisältyy merkittävä laskumarkkinan riski. Tämä voi tarkoittaa Bitcoinin tapauksessa jopa $20-21k hintahaarukkaa. Se olisi aika katastrofaalista defin näkökulmasta, jos tarkastalee pelkästään kursseja.

Defimarkkina on muutenkin jäänyt jälkeen yleisestä kryptomarkkinasta ja NFT:stä. Tähän on monta syytä, mutta eräs niistä on liian aktiivinen uusien palveluiden forkkaus ilman mitään merkittävää innovaatiota. Tämä tarkoittaa, että defi-tokeneissa oleva sijoitusvarallisuus jakaantuu isommalle joukolle tokeneita, ja arvoa ei luonnollisesti riitä kaikille.

Kannattaa myös muistaa, että Bitcoin on edelleen monelle isolle sijoittajalle teknologiaosakkeisiin verrattava sijoitus, eli he tekevät omassa salkussaan bitcoinin suhteen samanlaisia liikkeitä kuin muillekin teknologiaosakkeille: he myyvät niitä karhumarkkinan tilanteessa, ja näin käy myös bitcoinille. Tämä ei tarkoita etteikö keskipitkällä aikavälillä markkina ei olisi positiviinen.

Muistutan jälleen: älä panikoi fudin mukana, istu käsien päällä odottamassa, farmaa vain tunnettuja blue chip tokeneita ja stable coineja luotettavissa ja isoissa farmeissa. Markkina kyllä palautuu jossain kohtaa takaisin nousujohteiseksi.

Hyvä selitys Astro-sodista

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu