Perspektiiviä psykologiasta: evoluutiossa sukuaan jatkamaan ovat päässet pessimistien ja varovaisten geenit, samalla kuin optimistit ja eteenpäin katsoneet ovat syöty sapelihammastiikereiden toimesta.

Tämän takia ihmiset reagoivat ennemmin pelkoon kuin toivoon. Fomokin pohjautuu pelkoon eikä ahneuteen. Kannattaa muistaa, että sijoittajan päässä on yliaktiiviset pelkopiirit päällä tälläisessä markkinatilanteessa, jossa joka puolella on vain punaista ja kaaosta.

Sijoituspäätöksiä ei kannata tehdä pelosta käsin, vaan ne kannattaa tehdä silloin kun ei vielä pelota eli markkinatilanteessa, jossa menee vielä hyvin. Nämä sijoituspäätökset pitäisi miettiä etukäteen, ymmärtää riski jolle altistuu ja sen jälkeen hyväksyä se. Tämä tarkoittaa sitä, että muodostat sijoitussuunnitelman ja noudatat sitä orjallisesti, vaikka tunteet sanoisivat mitä tahansa.

En sano, etteikö kannattaisi uudelleen allokoida salkkkua uuden informaation valossa, mutta sanon ettei sitä kannata tehdä sen takia, että hysteeriset ihmiset panikoivat Telegramissa tai tuntemattomat CT shillit fudaavat Twitterissä.

Ennen kuin tekee yhtään merkittävä sijoituspäätöstä tässä tilanteessa niin:

1. Ota ainakin tunti aikaa ennen päätöstä jotta päässä ehtii aktivoitumaan järki eikä pelko

2. Kirjoita itsellesi ylös miksi teet kyseisen päätöksen ja ala pitämään sijoituspäiväkirjaa, jotta ymmärrät omaa ajatteluasi paremmin

Tämän illan Hopium.fi:n podccastissa käsitellään UST-draamaa

  • Illan podcastin vieraana on jo toista kertaa Mikko Ohtamaa
  • Keskustelemme UST:n tilanteen taustoista ja mitä ekosysteemille on luvassa tulavaisuudessa
  • Liity mukaan klo 16:30 tämän linkin kautta: https://twitter.com/i/spaces/1rmGPgQlbyLKN

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu