Ensimmäisiä analyyseja Aaven tulevasta GHO-stablesta

 • Aave on defin ensimmäisiä menestyksiä ja suurin lainapalvelu. Aave julkaisi viime viikolla DAO-foorumillaan ehdotuksen oman GHO-stablen julkaisemisesta.
 • GHO:ta voisi mintata asetttamalla vakuudeksi Aavessa käytettävissä olevia kryptotokeneita.
 • Julkaisun perusteella stable coin olisi ylikollaterisoitu eli sen vakuuden arvo tulee olle enemmän kuin lainatun stablen määrä. GHO:n lainaamisesta saadut korkotuotot menisivät 100 % DAO:lle.
 • Poikkeuksellista olisi myös kiinteä lainakorko GHO:lle ja sen taso asetettaisiin säännöllisesti AaveDAO:n toimesta. Ehdotuksessa oli myös maininta, että stkAAVE-steikkaajat saisivat alennusta tästä korosta. Tämä aiheuttaisi osto- ja steikkauspainetta AAVE-tokenille, joka voi nostaa sen hintaa markkinoilla mikäli stable coin saavuttaa suosiota.
 • Aave tarjoaa jo oman Google Sheetin, jolla korkokustannuksia voi analysoida: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1icTBIL3VijAbdn3mHIDkeScdphDGn_LVue3j2e7Ssoo/edit#gid=474599885
 • Fraxin tapaan Aave voisi myös suoraan mintata GHO-tokenia “fasilitaattoreille” eli yhteistyökumppaneille, kuten muiden defipalveluiden GHO-pooleihin.
 • Isoksi kysymysmerkiksi jää vielä miten GHO pitäisi tasaisen vaihtosuhteen muiden stable coinien kanssa. Ehdotuksessa puhutiin vasta korkotason manuaalisesta määrittämisestä, mutta olettaisin, että pegin pitämisessä käytetään DAI:n tyyppistä mallia, jossa ylihintaisella stablella voi lunastaa vakuutena olevia tokeneita itselleen.
 • Olen vielä itse myös hiukan epäleväinen kiinteän, manuaalisesti asetetun koron suhteen, koska se estää normaalia markkinamekansmia ohjaamasta korkotasoa. Tämä on ollut Aaveen aiempien poolien vahvuus, kun korkotasolla on voitu ohjata sijoittajien käyttäytymistä.
 • Riskejä on myös fasilitaattoreiden eli yhteistyökumppaneiden mahdollisuudessa mintata uusia GHO:ta, koska tällöin GHO:n turvallisuus on osaksi kiinni myös näistä muista defipalveluista. Fraxin tapauksessa isoimmissa pooleissa on käytössä Fraxin oma AMO eli automated market operator -botti, joka säätää poolia automaattisesti markkinatilanteen mukaan.
 • Muuten kannatan kyllä uusien stable coinien tuomista markkinoille. On parempi, että defissä on lukuisia pienempiä stable coineja erilaisilla mekaniikoilla ja käyttökohteilla, kuin muutama iso, koska jälkimmäisten romahdus aiheuttaisi isomman riskin ekosysteemille

Concentratorin IFO käynnistyi - huipputuotot ETH:lle ja BTC:lle

 • Concentrator on aiemmissa uutiskirjeissä vinkattu Convexin autocompounder-palvelu, jolla voi nostaa jo valmiiksi korkeita Convex-poolien tuottoja

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu