GMX julkaisi X4 päivityksen AMM:ään

  • X4 on GMX:n oma AMM eli hajautettu pörssi, jossa GMX voi kontrolloida ulkopuolista dexiä paremmin eri pooleja ja niiden asetuksia. Tämä mahdollistaa uudenlaisia innovaatioita ja räätälöintiä GMX:n jo ennestään loistavan idean päälle.
  • Perinteissä AMM-mallissa on paljon heikkouksia, kuten käyttämätön likviditeetti (tähän Uniswap v3 pyrki olemaan ratkaisu) tai impermanent loss.
  • X4 mahdollistaa mm. dynaamiset swap feet eli ne voivat elää markkinatilanteen mukaan, kaikkia amm:ssä olevia tokeneita voidaan vaihtaa keskenään, monipuolisemmat defi-leegot eli palikat joita yhdistellä, ja uusien poolien likviditeetin bootstrappauksen. En ole itse törmännyt vielä vastaavaan toteutukseen defissä.
  • GMX:n tämän hetkinen market cap on n. 250 miljoonaa dollaria, ja potentiaalia on helposti 3-4x. Market cap / TVL on tällä hetkellä suhteellisen korkea (0.76), mutta itse uskon, että likviditeetin kasvamisen myötä tämä tulee korjaantumaan. Toki se vaatii aika merkittävääkin tvl:n kasvua suhteessa kasvavaan GMX-tokenin arvoon.
  • https://twitter.com/prismaticcap/status/1512855842755854336?s=12&t=bZcsmdcAzcm0VJkKbv_5pg

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu