Kryptomarkkina ja sen lukuisat eri some-profiilit tuntuvat hiljenevän. Vaan niin ei tapahdu Defi Suomessa :)

Terran ja turvasatamiin paon myötä defistä lähti 50 % TVL:ssä muutamassa viikossa. Tälläistä joukkopakoa ei ole tapahtunut kertaakaan defin 2-3 vudoen historian aikana.

Toki tässä kohtaa kannattaa muistuttaa kuinka nuoresta toimialasta on kyse. Defin nousu käynnistyi vasta 2020 ja erilaiset toimintamallit ja teknologiat ovat kokeneet vasta muutaman iteraation. Emme todennäköisesti tunnistaisi sitä defiä, jota käytämme 4-5 vuoden päästä. Toki tuotot tulevat regulaation ja kasvun myötä alentumaan merkittävästi. Isompia tuottoja joutuu hakemaan yhä isomman riski palveluista.

Nyt on hyvä hetki painaa pää syvemmälle hartioihin ja nojautua tuulta vastaan. Keep your day job -meemi sopii oikein hyvin tähän markkinatilanteseen, vaikka ihan toivottavasti McDonaldsille asti ei tarvitse töihin lähteä. Nyt on loistava hetki säästää ja DCA:ta hiljalleen projekteihin joihin uskoo pitkällä aikavälillä.

Eräässä podcastissa puhuttiin hyvin siitä miten sijoittajan tulee valita joko pääomasijoittajan (VC) tai treidaajan malli, mutta ei molempia:

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu