Hetkellistä helpotusta

Yhdysvaltojen talouslukuja raportoitiin taas eilen ja suurin osa mittareista osoitti kohti taantumaa. Uusien asuntojen lukumäärä oli tippunut reippaasti ennusteeesta ja ns. ostopäällikkö-indeksi lähentelee taantuman lukuja.

Tämä tarkoittaa, että markkinat ovat jo pitkälti hinnoitelleet fed:n tulevan määrällisen kiristyksen (QT) hintoihin. Tämä etukäteen hinnoittelu tapahtuu ns. fedin forward guidancen kautta. Siinä fed kertoo etukäteen mitä se aikoo tehdä, jotta markkinat eivät reagoisi siihen liian voimakkaasti ja samaan aikaan markkinat ottavat nämä tulevat päätökset huomioon hinnoittelussa.

Itse uskon myös, että inflaatio lähtee laskemaan, koska kulutustalouden varassa pyörivän Yhdysvaltojen talouden asiakkaan eli kuluttajan käytettävissä oleva rahamäärä pienenee joka kuukausi inflaation johdosta. Samaan aikaan jakelutien ongelmat alkavat helpottamaan eli tavaraa tulee lisää myytäväksi. Myös suurin osa varastoista on tällä hetkellä täynnä, mikä taas johtaa alennusmyynteihin ja hintojen väliaikaiseen laskuun. Tämä voi tarkoittaa markkinoiden näkökulmasta, että fed on kesäkuun kokoukusessa lempeämpi markkinoita kohtaan ja saamme pienen relief rally:n ennen seuraavaa romahdusta.

10x-potentiaali:  Yksityisyyden suojaavat defi-palvelut Secret Networkissa

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu