Hyvä yhteenveto Frax:sta

  • Frax ei ole 100 % algoritminen stable coin kuten moni tuntuu ymmärtävän. Se on itse asiassa yli 90 % backattu Curven 3crv-poolilla ja USDC:llä. Loppuosa on backattu Fraxin omalla governance-tokenilla, FXS:llä.
  • Frax toimii käytännössä samoin kuin perinteinen keskuspankki toimii avomarkkinaoperaatioillaan. Niiden avulla se säätää automaattisesti Fraxin määrää riippuen markkinaolosuhteista.
Frax omistaa suurimman osan isoimpien poolien likviditeetistä mikä tarkoittaa sitä, että vaikka kaikki vapaana oleva Frax (n. miljardin edestä) dumpattaisiin myyntiin Curven isoimpaan Frax-pooliin, ei se juurikaan vaikuttaisi Fraxin pegiin suhteessa USD:n. Frax vain poistaisi ylimääräisen Fraxin poolista ja sen market cap pienenisi samassa suhteessa.

Atlendis on avautumassa Ethereumin testiverkkoon

  • Atlendis on ensimmäisiä vakuudettomia luottoja tarjoavia defipalveluita
  • Sen kautta voi lainata rahaa KYC-prosessin läpi menneille yrityksille. Tavalliset kuluttajat eivät siis saa sen kautta lainaa, mutta Atlendis tarjoaa korkeamman riskin johdosta rahaa lainaaville myös korkeampaa korkoa. Lainaajina voi olla myös luotettavia defipalveluita ja applikaatioita.
  • Kuten muissakin joukkoluottopalveluissa, sijoittajan rahat sijoitetaan useampiin lainoihin riskin vähentämiseksi. Käyttäjä pääse myös itse kontrolloimaan sitä kenelle rahaa lainataan ja voi määrittää oman lainansa koron. Tällöin myös lainaajat kilpailevat avoimmilla markkinoilla lainaajista.

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu