Cexien riskeistä vs. defi

Moni on varmasti eilisen aikana törmännyt uutiseen Celsiuksen jäädyttämistä tileistä. Celsiuksella on tällä hetkellä likviditeettikriisi, jossa se ei pysty suoriutumaan kaikista velvotteistaan, koska iso osa sen varoista on sidottu defialustoihin, steikkaukseen ja lainoihin. Tämän johdosta he laittoivat asiakkaiden tilit jäihin.

Tämä on hyvä muistutus kahdesta asiasta: siitä, että jos sinä saat kiinteää 7-8 % tuottoa single-side talletukselle, niin vastapuolen pitää ottaa huomattavasti isompaa riskiä, jotta sen saa aikaiseksi ja pystyy tekemään sillä vielä kaiken lisäksi voittoa. Tämä tarkoittaa, että palvelun täytyy käyttää lainavipua tuottoja nostaakseen. Tällöin sinun varojasi edelleen sijoitetaan eteenpäin palveluihin, joista sinulla ei ole mitään tietoa etkä välttämättä cex:n käyttäjänä ymmärrä kaikkia näitä riskejä. Sen minkä säästät omassa vaivassa käyttää defiä, maksat kasvaneena riskinä.

Toisekseen se muistuttaa siitä miten tärkeää on hallinnoida omia varojaan. Kun pidät varasi omassa lompakossasi, jonka tietoturvasta olet huolehtinut, pystyt aina pääsemään kiinni varoihisi. Not your keys, not your coins -hokema muistuttaa tälläisinä hetkinä olemassa olostaan.

Defissä on toki paljon muita riskejä verrattuna vaikkapa Nexon, Blockfi:n tai Celsiuksen käyttöön, mutta ainakin se antaa käyttäjälle mahdollisuuden hallita näitä riskejä. Defistä löytyy myös paljon isoja ja tunnettuja palveluita, joissa ei välttämättä ole korkeimmat tuotot, mutta jotka pystyvät jo historiansa kautta osoittamaan selvitymiskykynsä ja luotettavuutensa.

Kuinka hyvin USDD itse asiassa onkaan suojattu?

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu