veTokeneiden vaikutus governanceen: Redactedin hyvä artikkeli

  • Monelle uutiskirjeen lukijalle on varmasti jo tullut tutuksi veToken-malli bribe-markkinoineen, mutta jos se ei ole tuttu niin tässä hyvin lyhyt recap: defipalvelun veToken on 1-4 vuodeksi lukittu goverance-token, jonka äänivallalla öänestetään mihin pooleihin defipalvelun rewardeja ohjataan. Ulkopuoliset palvelut, jotka haluavat kasvattaa oman kolikon likviditeettiä maksavat ns. lahjuksia eli palkkioita mikäli veTokenin omistaja äänestää heidän poolilnsa puolesta. Kun poolin palkkiot kasvavat, sinne tulee lisää likviditeetin tarjoajia palkkioiden perässä ja TVL kasvaa.
  • Hidden Hand on RedactedDAO:n julkaisema bribe-palvelun, jonka kautta eri defipalvelut voivat hallita omia bribe-markkinoitaan. Tällä hetkellä siellä on Balancer, FloorDAO, Frax, Ribbon Finance ja Tokemak.
  • Hidden Handissa kuka tahansa voi julkaista haluamanaana pooliin kohdistetun lahjuksen (bribe) ja kyseisen defipalvelun veTokenin omistajat voivat käydä antamassa äänensä kyseiseen pooliin.
  • Redacted teki kevyen tutkimuksen siitä, että kasvattaako veToken ja bribe-malli äänestyshalukkuutta ja -aktiivisuutta. TL;DR: kyllä kasvattaa. Balancerin tapauksessa äänestykseen osallistui huikeat 96 % veBAL:n omistajista.

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu