Dopexin uudet metavaultit tarjoavat monipuolisempia single-side tuottoja

  • JonesDAO on Dopexin ekosysteemin päälle rakentunut defipalvelu, joka manageroi käyttäjän puolesta eri Dopexin optiostrategioita. Se on helpompi tapa tehdä Dopexin optioilla tuottoja kuin yrittää itse opetella niitä.
  • JonesDAO on julkaissut uudet ns. metavaultit Dopexin omien vaultien päälle. Ne mahdollistavat hiukan monipuolisemmat strategiat Dopex-vaultissa olevilla asseteilla ja LP-pareilla. Aiemmin esim. DPX-ETH LP-poolissa varojaan pitänyt sijoittaja ei voinut ottaa positiota härkä- tai karhumarkkinan mukaisesti ja hyötyöä markkinoiden liikkeistä siihen suuntaan.
  • Käyttäjä tallettaa DPX-tokenin JonesDAO:n ns. directional vaultiin eli joko bearish tai bullish -versioon. Kyseinen metavault optimoi sijoitusta markkinanäkemyksen mukaisesti. Käyttäjä voi totta kai tallettaa myös molempiin vaulteihin ja pitää ns. delta-hedgatun position
  • Metavaultiin voi tallettaa varoja koska tahansa, mutta ne alkavat tuottaa vasta seuraavan viikko-epochin alussa. Käyttäjä voi myös vaihtaa positiotaan karhusta härkävaultiin, mutta sekin muutos tulee voimaan vasta seuraavan epochin alusta.
  • Käyttäjä saa siis normaalin Dopex-vaultin tuottojen lisäksi JonesDAO:n metavaultin tuottoja ja pystyy suojautumaan tiettyä markkinasuuntaa vastaan
  • Ensimmäinen launchattava metavault tulee olemaan luonnollisesti DPX-wETH. Tulossa myöhemmin siis esimerkiksi bull-ETH, bear-ETH, bull-BTC, ja bear-BTC -vaultit. HUOM: nämä metavaultit eivät ole siis vielä auki. Jää seuraamaan Defi Suomen uutiskirjettä niin kuulet ensimmäisenä kun ne tulee liveksi.
JonesDAO:n metavaultien avulla pystytään pienentämään sijoittajan impermanent loss -riskiä, sijoittaja voi ottaa tietyn position markkinoiden suhteen, ja se lisää yleisesti Dopexin likviditeettiä uusien sijoittajien ja pääoman kautta.

ETH mergen jälkeiset tuotot: neljä tärkeintä kategoriaa

  • Ethereum on siirtymässä syksyllä proof of work -konsensusmallista proof of stake -malliin. Tämä muuttaa jonkin verran lohkoketjun fee- ja tuottorakennetta, koska aiemmin mainaajille maksetut tuotot siirtyvät steikkaajille.
  • PoS-mallissa tavallinen sijoittaja voi joko laittaa pystyyn oman Ethereum-noden (vaatii min. 32 ETH) tai osallistua steikkaukseen liquid staking poolien kautta. Tälläisiä on mm. Lido Finance ja hajautetumpi Rocketpool
  • Listaan alla neljä tärkeintä kategoriaa, joista tuottoja tulee Ethereumin steikkaajille ja node-operaattoreille, ja minkälaisia tuottoja on odotettavissa.

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu