Rocket Pool vastaa Lidon kilpailuun - bullish-uutinen RPL:n suhteen

  • Lido on ensimmäinen likvidin steikkauksen tarjoavia defitoimijoita. Sen ansiosta ethereumia ja muita proof of stake -tokeneita voidaan kätevästi vaihtaa takaisin alkuperäiseen tokeniin, mutta samalla sijoittaja pystyy tienaamaan normaalia steikkaustuottoa
  • Lidon eräs haasteista on ollut iso osuus Ethereumin proof of stakesta, joka nostaa ns. keskittymisriskiä. Lidolla on PoS:iin siirtymisen jälkeen iso “äänivalta” protokollan suhteen ja se hallitsee isoa osaa MEV:iä eli node:ien harjoittamaa arbitraasia
  • Rocket Pool on ollut Lidoa hajautetumpi vaihtoehto, jossa on ollut samalla myös hieman pienemmän tuotot. Näitä pienempiä tuottoja Rocket Pool on pyrkinyt tukemaan oman tokeninsa avulla. Saman aikaisesti noden ylläpitäjän pitää myös pitää hallussaan  Rocket Poolin RPL-tokenia. Tämä on hidastanut protokollan skaalautumista.
  • Lidossa DAO:n pitää hyväksyä uudet nodet, kun taas Rocket Pool on täysin “permissionless” eli kuka tahansa voi avata sinne oman ETH2-noden
  • Ethereumin beacon-ketjussa steikkaaminen vaatii 32 etherin noden ja Rocket Pool on tarjonnut tähän asti pienempää 16 etherin node-mahdollisuutta. Jatkossa Rocket Pooliin voi perustaa ns. bonded minipools:ja (LEB). Näistä pienin on vain 2 etherin kokoinen eli tämä laskee huomattavasti pienempien ether-bägien kynnystä osallistua Rocket Poolin hajautetumpaan vaihtoehtoon likvidin steikkauksen markkinalla.
  • Tämän lisäksi Rocket Pooliin tulee isommille toimijoille mahdollisuus rakentaa ns. Super-nodeja eli instituutiot pystyvät paremmin tarjoamaan staking-as-a-service -palveluita.
  • Nodet pystyvät myös itse vaikuttamaan Lidoa monipuolisemmin siihen mikä osa tuotosta jaetaan RPL-tokenin ja mikä osa jaetaan ulos rETH:n tuotoina. Tämä luo uutta vapaata kilpailumarkkinaa ja tarjoaa Lidoa korkeampia tuottoja.
Itse uskon, että Rocket Poolin uudistuksien kautta Ethereumin likvidin steikkauksen markkinoille alkaa syntymään kokonaan uusi ekosysteemi uusia innovatiivisia palveluita samaan tapaan kuin Terran Anchorin tarjoama tasainen tuotto loi Terran ekosysteemin sisälle, tosin ilman UST:n ja Terran ponzinomicseja, sillä Ethereumin tarjoama steikkaustuotto perustuu aitoon lisäarvoon ja se ei tule pääomasijoittajien taskusta.
  • Tämä on luonnollisesti myös bullish-uutinen Rocket Poolin oman tokenin kannalta: https://www.coingecko.com/en/coins/rocket-pool
  • Tällä hetkellä RPL:n market cap on $263 miljoonan market cap, kun taas Lidon omalla LDO-tokenilla se on $851 miljoonaa. Nämä molemmat tulevat kasvamaan mergen jälkeen, ja on vaikea arvioida etukäteen minkälaisiin arvostuksiin voimme parhaimillaan päästä. Itse uskon, että tulemme ylittämään reippaasti Curven ja Convexin ekosysteemin market capit, joihin oli parhaimmillaan sitoutunut yli 5 miljardia pääomia.
  • Mikäli likvidin etherin steikkauksen governance-tokeneiden markkinakoko on Ethereumin mergen jälkeen 20 miljardia (vuonna 2023) ja Rocket Poolin osuus tästä markkinasta on 30 % niin RPL:n market cap olisi n. $6 miljardia. Se tekisi n. 22x tuoton nykyiseen markkinahintaan nähden. Tämä ei ole sijoitusneuvo vaan vain pohdintaa tokenin potentiaalista.

Korkeita tuottoja tarjolla Optimism-lohkoketjussa

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu