Mistä GMX:n GLP-tokenissa on kyse?

  • GMX on Arbitrumissa ja Avalancessa toimiva defipalvelu, joka tarjoaa vivutettua treidausta (long / short) maksimissaan 30x-kertoimella isoille bluechip-tokeneille
  • Moni sijoittaja käyttää GMX:ää joko suojaamaan olemassa olevaa sijoitussalkkua tai spekuloimaan hinnalla. Näistä strategioista on ollut hyviä esimerkkejä Defi Suomen aiemmissa uutiskirjeissä.
  • GMX tarjoaa likviditettiä dexissään GLP-tokenin avulla, joka koostuu puoliksi stable coineista ja puoliksi treidattavista tokeneista, kuten esim. ETH, wBTC, UNI, AVAX, ja LINK. Pelkästään GLP-tokenin omistaminen on ollut kätevä tapa hajauttaa salkkua isoihin ja menestyneisiin tokeneihin ja samalla suojatua hintariskiltä pitämällä toinen puoli sijoituksista automaattisesti stable coineissa.
  • Tämän lisäksi GLP-token tarjoaa myös APR-pohjaista tuottoa, josta osa maksetaan alustalle lukittuna GMX-tokenina ja osa lohkoketjusta riippuen joko Etherinä tai Avax-tokenina. Tämä tuotto on pysynyt viimeisen 3-6 kk n. 20-40 % välillä. GLP-tokenin omistaja saa siis hajautuksen lisäksi merkittävää ja tasaista tuottoa salkulleen.
  • Laadukkan GMX:stä ja GLP:stä tekee fakta, että tätä tuottoa ei makseta printtaamalla uusia tokeneita maailmalle, kuten moni muu defipalvelu tekee. GLP:n tuotto muodostuu GMX:n alustan trading feestä sekä treidaajien tekemistä tappiollisista kaupoista. GMX:ään on rakennettu vielä järkevä mekaniikka, jolla voitollista kauppojen vipuvaikutusta voidaan laskea, joka pienentää riskiä, että GLP ei tuottaisi mitään tai tekisi tappiota.
GLP:stä on tämän lisäksi rakentumassa hiljalleen myös Arbitrumin ja Avalanchen defin infrastruktuuripalvelu, sillä Umami Financen tyyppiiset defipalvelut alkavat rakentamaan omaa strukturoidun defin tuotteitaan GMX:n tarjoaman tuoton päälle. Tässä on samaa “ideaa” ja mekaniikkaa kuin Anchorin päälle rakentuneissa palveluissa, sillä erotuksella, että Anchorin tuotto koostui n. 70 % pääomasijoittajien kannustinpalkkioista, kun taas GMX:n tuotto on täysin orgaanista liikevaihtoa, joka syntyy lisäarvon tuottamisesta käyttäjille.
  • Mitä riskejä GMX:ään sitten sisältyy? GLP-tokenissa on luonnollisesti hintariski siihen kuuluvien tokeneiden suhteen sekä stable coin osuudesta johtuvat impermanent loss -riski (jos esim. kryptotokeneiden arvo nousee 100 % niin GLP-salkun arvo nousee vain 50 %). Tämän lisäksi palvelussa on useamman eri älysopimuksen riski, sekä tietysti riski siitä, että treidaajat alkavatkin tekemään vastoin tähänastisia tilastoja, voitollisia kauppoja.

Esittelyssä Vendor Finance - erittäin potentiaalinen uusi defin lainapalvelu

  • Vendor Finance tarjoaa "permissionless" eli kaikille avoimen ja vapaan lainapalvelun.

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu