ZkEVM-lohkoketju Polygonilta

  • Tällä hetkellä suosituimmat Ethereumin skaalausvaihtoehdot eli layer 2 -lohkoketjut toimivat optimistic rollup -teknologialla. Sen suurin haastaja on ns. Zero knowledge -rollupit, jotka ovat teknisesti huomattavasti monimutkaisempia rakentaa, mutta tarjoavat monipuolisempia yksityisyyden suojauksen ominaisuuksia ja sitä kautta mahdollistavat uusia innovaatioita defiin.
  • Nyt markkinoille on hiljalleen tulossa Ethereumin virtuaalitietokoneen (EVM) päälle rakennettuja ZK (zero knowledge) lohkoketjuja, joista ensimmäisenä sellaisen julkaisi Polygon.
  • Muutaman kuukauden päästä on tulossa ZKsync, joka on kilpaileva vaihtoehto. Markkinoilla on ollut aiemmin kyllä ZK-pohjaisia lohkoketjuja, mutta ne ovat monimutkaisuutensa ja oman itsenäisen ohjelmointikielensä johdosta rakennettu palvelemaan jotain tiettyä käyttötarkoitusta, kuten johdannaispörssiä (dYdX) tai NFT:tä (Loopring). Voit tarkastella tämän hetkistä layer 2 -lohkoketjujen markkinatilannetta kätevästi L2beat:n kautta: https://l2beat.com
Polygonin zkEVM:n vahvuus on, että se tukee suoraan Ethereumille rakennettuja defipalveluita eli ne on nopeasti siirrettävissä skaalautuvampaan ja nopeampaan layer 2 -lohkoketjuun.

Uusi pääomasuojattu vault, jolla sijoittaja saa aina sijoittamansa pääoman takaisin

  • Olen Defi Suomessa aktiivisesti mainostanut erilaisia johdannaistuotteiden päälle rakennettuja defipalveluita optioista strukturoituihin sijoitustuotteisiin. Uskon, että tulevaisuudessa johdannaistuotteet ja niihin liittyvät innovaatiot tulevat olemaan eräs defin merkittävimmistä kasvualueista.

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu