Synthetix V3 ja mitä se merkitsee defin kannalta

  • Synthetix on defin alkuperäisiä ja ensimmäisiä protokollia. Se tarjoaa synteettisiä versioita defin tokeneista tavoitteenaan parantaa näiden tokeneiden likviditeettiä. Synthetixillä on oma SNX-token ja sUSD stable coin.
  • Alkuperäinen Synthetix rakennettiin ajalla kun defissä ei ollut juurikaan nykyisiä innovaatioita ja erilaisia palveluita monimutkaisine malleineen. Nyt Synthetix on uudistamassa täysin itseään uuteen V3:een, joka pyrkii paremmin palvelemaan nykyistä ja tulevaisuuden defin ekosysteemia eri lohkoketjuissa.
  • Tulevaisuudessa uusia synteettisiä assetteja voi luoda vapaasti kuka tahansa. Tällä hetkellä ne ovat olleet Synthetixin governancen päätösten takana. Tämän tarkoituksena on ollut turvata protokollan luotettavuus.
  • Eräs mielenkiintoisimmista uusista ominaisuuksista on “liquidity-as-a-service”-palvelu, jonka avulla uudet defipalvelut voivat vuokrata itselleen likviditeettiä palvelun käynnistyksen yhteydessä. Tyypillisesti alkuvaiheen protokolla joutuu jakamaan aggressiivisesti oman palvelunsa tokeneita lahjuksina likviditeetin tarjoajille ja tämä johtaa projektin tokenin arvon alenemiseen. Synthetix voi jatkossa tarjota tämän likviditeetin rakentamiseen minkä tahansa johdannaistuotteen jonka avulla uusi defipalvelu voi houkutella steikkaajia tuomaan varojaan alustalle.
  • Tähän asti Synthetixin oman SNX-tokenin steikkaaminen ei ole ollut mitenkään yksinkertaista, mutta v3:n myötä Synthetix ottaa käyttöön Curve Financen markkinoille tuoman veToken-mallin, jossa SNX:n steikkaamisen / lukituksen pituus vaikuttaa sijoittajan saamiin tuottoihin. Tämä pyrkii sitouttamaan sijoittajia pitkäaikaisesti alustalle ja tätä kautta luonnollisesti vaikuttamaan positiviisesti SNX-tokenin hintakehitykseen.
  • Lue lisää uudesta V3:sta täältä: https://twitter.com/synthetix_io/status/1549061444389330945
  • Synthetixin perustaja on ollut julkisuudessa hieman negatiivisessa valossa viime vuosina, mutta itse uskon uuteen V3:een ja sen merkitykseen defin ekosysteemissä. Tämä uusi V3:n voi olla hyvä tilaisuus sijoittaa defin infrastruktuuripalveluun ennen sen julkaisua.
  • Synthetixiin sisältyy myös positiivinen, itseään vahvistava kierre: kun markkina lähtee elpymään ja treidausvoluumit kasvavat, tämä kasvattaa synteettisten swappien määrää (tyypillisesti dex-aggregaattoreille edullisen välityskanava), joka taas nostaa sUSD-tuottoja SNX-steikkaajille. Tämä nostaa taas SNX:n hintaa joka lisää sen mintaamista ja se johtaa laajempaan likviditeettiin ja sitä kautta taas nostaa fee-tuottoja.

Bullish ja bearish -caset Ethereumin mergen kannalta

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu