Huomioithan, että tämä artikkeli on kirjoitettu vain informaatiomielessä. Tämä ei ole kannustin sijoittaa kyseiseen palveluun. Defisijoittamiseen sisältyy monia eri riskejä varojen hakkeroinnista älysopimusriskeihin. Sijoittaja voi menettää kaikki varansa. Tee siis itse omat sijoituspäätöksesi omat riskisi ja sijoitussuunnitelmasi huomioiden.

Mistä on kyse

BeethovenX on Balancerin hajautetun pörssin virallinen forkki eli kopio, joka toimii Optimism:n ja Fantomin lohkoketjuissa. Tämän lisäksi Balancer itse on julkaistu Ethereumissa, Polygonissa ja Arbitrumissa.

Kyseisessä Overnight Pulse -poolissa on kaksi stable coinia ja se tarjoaa tällä hetkellä n. 18 % APR-tuoton. Tuotto maksetaan useampana eri stable coinina sijoittajalle.

Pooli koostuu neljästä eri tokenista: DAI, USDC, wUSDC ja wDAI. Kaksi jälkimmäistä ovat yön yli talletettuja, korkoa tuottavia versiota DAI ja USDC -stable coineista.

Niiden idea on siis hakea tuottoa poolissa oleville stable coineille, samaan aikaan kun ne ovat poolissa. Tästä on syntynyt BeethovenX:n Beets Overnight Boosted Pools. Tämän avulla sijoittaja saa hieman korkeampaa tuottoa stable coineilleen, verrattuna tilanteeseen että poolissa olisi pelkästään DAI ja USDC.

Riskit

Käyttäjä ottaa poolissa tuttuun tapaan riskin BeethovenX:n poolien älysoppimuksesta. Ne taas pohjautuvat auditoituihin Balancerin sopimuksiin: https://docs.beets.fi/balancer-v2-1/security#audits. Itse pidän BeethovenX:n ja Balancerin älysopimuksia luotettavana.

Tämän lisäksi käyttäjä ottaa myös riskin DAI ja USDC -tokeneiden älysopimuksesta, mutta luonnollisesti nämä pohjautuvat ERC-20 standardiin ja ovat luotettavia. USDC-tokeniin sisältyy myös riski blacklistauksesta eli heidän ERC-20 -älysopimuksessa on mahdollisuus jäädyttää varoja.

Isoin riski sisältyy uusiin Beets Boosted Pools -älysopimuksiin, jotka uudelleen sijoittavat yön yli käyttäjän stable coineja. Nämä ovat olleet markkinoilla vähiten aikaa, joten niihin sisältyy myös isoin riski.

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu