Markkinat ovat odottavassa tilassa

Bitcoinin kurssi on sahannut jo parisen viikkoa tasaisen rangen sisällä. Tunnelma markkinoilla on selvästi epävarma ja odottava.

Tuntuu, että varsinaisten sijoitusten fundamenteilla ei ole enää niinkään merkitystä, vaan kaikkea ajaa makrotalouden tapahtumat. Vaikka kryptoissa on hävinnyt yli 1000 miljardia rahaa muutaman kuukauden sisällä, kannattaa muistaa, että suosituista teknologiaosakkeista (FAANG eli Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google) on hävinnyt yli 2x sama määrä arvoa. Se on huima tiputus, mutta tämä on normaalia karhumarkkinassa. Raha pakenee ns. risk-on sijoituksista risk-off sijoituksiin, kuten vaikkapa dollariin. Nyt ei ole paras hetki sijoittaa mihinkään riskipitoiseen ellei ole valmis kestämään tappioita tai jos tarvitsee sijoitettuja rahoja vuoden parin sisällä.

Defin puolella useamman pienemmän lohkoketjun ja defipalvelun TVL on supistunut voimakkaasti. Moni saattoi ehkä odottaa, että pienempi TVL nostaisi vastaavasti farmien tuottoja, mutta näin ei ole käynyt johtuen farmitokeneiden arvon menetyksestä. Itse olen edelleen vahvasti kiinni defissä ja sen isoissa, luotetuissa palveluissa, kuten vaikkapa Bancor ja Convex. En itse tällä hetkellä vain ota ulos eri farmien rewardeja, koska reward-tokeneiden arvot ovat niin matalat. Mikäli pystyt ja jaksat odottaa farmitokeneiden mahdollista arvon nousua, tulee todellinen farmien APR olemaan huomattavasti korkeampi.

Onko L222 eli Ethereumin Layer-2 -kesä tulossa?

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu