Varoitus tiedostopääte-huijauksista

  • Telegramin ja Discordin kautta liikkuu usein erilaisia raportteja ym. muita tiedostoja. Osa niistä voi olla hakkereiden tekemiä, ja niiden avulla pyritään saastuttamaan tietokone haittaohjelmalla. Älä siis lataa mitään tiedostoa, joka ei tule sinulle luotettavasta lähteestä, ja niidenkin suhteen varmista, että koneellesi on asennettu virusohjelmisto, joka skannaa kaikki tiedostot.
  • Hakkeri voi vaihtaa tiedostonnimen toiseksi, esim. skriptipohjaisen tiedoston pdf:ksi ja näin saada käyttäjä ajamaan hakkerin haluama skripti kohdekoneella. Käyttäjä siis luulee tuplaklikkaavansa pdf-raportin auki, mutta ajaakin samalla haittaohjelmiston koneelleen.
  • Eräs kätevä tapa kiertää tämä on avata tiedosto Google Driven sisällä. Tällöin tiedosto avataan Googlen palvelimella, eikä sinun koneellasi. Varsin kätevä esim. pdf:ien suhteen.
  • Hakkerin käyttäjä skripti tiedosto voi tehdä käytännösä melkeinpä mitä tahansa koneellasi. Vaihtaa vaikkapa Metamaskin selainlaajennoksen saastuneeseen versioon, varastaa koneeltasi backup-tiedostot, selaimen keksitiedostot, jne. Kaikkea tätä voidaan myöhemmin käyttää sinua vastaan.
  • Lue lisää täältä: https://twitter.com/Serpent/status/1540770171069276160

Hyvä podcast / video stable coineista

  • Mukana mm. alkuperäisen stable coin whitepaperin kirjoittanut Roberts Sams, sekä Frax protokollan perustaja Sam Kazemian. Jos et ole Roberts Samsin kirjoitusta lukenut vuodelta 2014 niin löydät sen täältä: https://github.com/rmsams/stablecoins/blob/master/paper.pdf
  • Jaksossa käsitellään stable coinien historiaa, perusmekaniikkaa, Basis Cash:n ja Terran tyyppisiä stable coineja riskeineen, sekä monta muuta asiaan liittyvää knoppitietoa. Mikäli stablet kiinnostavat niin suosittelen vahvasti jaksoa
  • https://www.youtube.com/watch?v=hYmlIjsI0tI

Pari mielenkiintoista dashboardia, joista voi seurata Bancorin tilannetta

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu