Ylimääräinen velkavipu poistuu kryptomarkkinoilta

Tänään tulleiden uutisten mukaan, myös Voyager on ajautunut selvitystilaan. Viimeiden kuukauden parin aikana lukuisia sijoitusyhtiöitä, cefi-yrityksiä ja sijoittajia on ajautunut konkurssiin johtuen liian korkeasta velkavivun käytöstä ja asiakkaiden varojen uudelleen sijoittamisesta. Nousumarkkinassa riskinotto on helppoa ja tuottoja tuntuu tulevan mistä tahansa. Sama toimii myös toiseen suuntaan laskumarkkinassa kun lainojen vakuutena olleiden varojen arvo laskee ja yrityksiä pyydetään joko maksamaan lainansa tai lisäämään vakuuksia. Tällöin käynnistyy bank runin tyyppinen tilanne, jossa ei myydä mitä halutaan vaan mitä pystytään.

Tämä puhdistuminen on tietysti pelkästään hyvä asia markkinoilla. Näin on aina aiemminkin tapahtunut isojen velkakuplien purkautuessa. Vasta sen jälkeen voidaan lähteä rakentamaan uutta uuden kasvumarkkinan päälle. Tämä on myös hyvä muistutus tavalliselle piensijoittajalle miten vaarallista velkavivun käyttäminen varsinkin kryptojen tapauksessa on.

Shell Protokolla julkaisemassa $SEA airdroppia

  • Shell Protokolla on alun perin ns. yield bearing LP-tokeneiden AMM-pörssi. Sen avulla voi siis swapata tuottavia tokeneita keskenään. Muissa AMM-pörsseissä tyypillisesti voi vaihtaa vain pelkkiä perus-tokeneita.
  • Protokolla on julkaisemassa nyt v2:sta, joka toimii pääomatehokkaammin eli likviditeetin tarjoajat saavat korkeampaa tuottoa likviditeetin tarjoamisesta. Se toteutetaan ns. Trade Logic -tason avulla, joka optimoi hintaväliä, jossa likviditeettiä tarjotaan. Alustavien testien perusteella he väittävät sen olevan jopa tehokkaampi kuin Uniswapin v3 tai Curven stable swap.
  • Miten tämän uuden tokenin voi siis itselleen hankkia? No tietysti airdropipn kautta. Alla muutama vinkki miten sitä kannattaa metsästää.

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu