Huomioithan, että tämä artikkeli on kirjoitettu vain informaatiomielessä. Tämä ei ole kannustin sijoittaa kyseiseen palveluun. Defisijoittamiseen sisältyy monia eri riskejä varojen hakkeroinnista älysopimusriskeihin. Sijoittaja voi menettää kaikki varansa. Tee siis itse omat sijoituspäätöksesi omat riskisi ja sijoitussuunnitelmasi huomioiden.


Onramp on termi jota käytetään erinäisistä palveluista jotka mahdollistavat pankkitileillä tai luottokorteilla istuvan rahan siirtämisen krypto-ekosyysteemin tavalla tai toisella. On-rampit tarjoavat myös off-ramp komponentin, joka mahdollistaa rahan siirtämisen krypto-ekosyystemista takaisin perinteiseen rahajärjestelmään.

Mikä on EUROe?

EUROe on euroon sidottu vakaavaluutta tai stablecoin. EUROe on teknisesti sähkörahaa jota lasketaan liikkeeseen lohkoketjuissa. Kuten esimerkiksi USDC, EUROe pyrkii pitämään hintansa sidottuna perinteiseen rahayksikköön, EUROe:n tapauksessa tosin euroon. EUROe:tä laskee liikkeeseen suomalainen sähkörahayhteisö Membrane Finance Oy.

Näin siirrät varoja lohkoketjuun EUROe:n avulla

Yrityskäyttäjät voivat luoda EUROe tilin osoitteessa euroe.com/get-started. Kun yritys on hyväksytty EUROe tilin käyttäjäksi, voivat he käyttää EUROe API:a tai visuaalista platformia eurojen muuttamiseen EUROe:ksi ja päinvastoin.

Lisäksi EUROe platformi mahdollistaa EUROe:n siirtämiseen kaikkien sen tukemien lohkoketjujen välillä.

Kun “minttaat” EUROe:tä, lähetät Membrane:n määrittämälle asiakasvaratilille tietyn määrän euroja. Kun eurot saapuvat tilille ne muutetaan 1:1 EUROe:ksi asiakkaan antamalle lohkoketjutilille.

Tuettuja lohkoketjuja ovat tällä hetkellä Avalanche, Arbitrum One, Ethereum, Optimism, Polygon, ja Solana. Lisäksi tuki on tulossa useammalle uudelle lohkoketjulle, kuten Concordiumille, lähiaikoina.

Minttauksen päätteeksi lohkoketjutililtäsi, tai “walletista”, löytyy siis vastaava määrä euroja kuin mitä niitä lähetit pankkijärjestelmässä. Voit näitä lohkoketju-euroja sitten käyttää esimerkiksi maksamiseen, sijoittamiseen, tai muuhun DeFi:n mahdollistamiin asioihin.


Haluaisitko oppia defin ja EUROe:n käyttöä syvällisemmin?

👉 Nappaa itsellesi naurettavan edullinen 5 €/kk premiun-jäsenyys.

Saat sen avulla pääsyn yli 200 artikkeliin. Ne sisältävät oppaita defipalveluiden käyttöön, oman salkun rakentamiseen, projektien arviointiin ja moneen muuhun tärkeään defi-taitoon.

Voit keskeyttää tilauksen koska tahansa, mutta harva haluaa 🤓

Nappaa tilaus itsellesi täältä!


Kun haluat siirtää varoja takaisin pois kryptojärjestelmästä, voit “burnata” EUROe:tä. EUROe platformilla voit luoda burnaus-pyynnön. Saat tällöin itsellesi oman burnaus osoitteen, johon voit lähettää EUROe:tä.

Kun EUROe:t on vahvistettu vastaanotetuksi osoitteseen, niitä vastaava määrä lähetetään pankkitilillesi. Sekä minttaaminen että burnaaminen on ilmaista – jos minttaat 100€ saat 100 EUROe:tä ja jos burnaat 100 EUROe:tä saat 100€.

Lisäksi EUROe API:t mahdollistavat automaattisten rahasiirtojen luomisen. Voit esimerkiksi hyödyntää pankkisi API:a yhdessä EUROe API:n kanssa optimoidaksesi eurojen määrän pankkitilillä ja eurojen määrän joka on lohkoketjussa tuottavassa käytössä.

EUROe tili mahdollistaa erittäin suurten summien siirtämisen ilman kuluja (poislukien pankkikulut), sillä kaikki EUROe tapahtumat ovat aina 1:1.

EUROe defissä

EUROe on saatavilla useassa lohkoketjussa ja sen käytettävyys DeFi:ssä vaihtelee huomattavasti lohkoketjujen välillä. Parhaimmat integraatiot löytyvät Solanasta. Lisäksi Polygonissa ja Arbitrumissa on loistavia EUROe:n käyttökohteita. EUROe mahdollistaakin sijoittamisen DeFissä esimerkiksi ilman euromääräistä hintariskiä mikäli EUROe positio esimerkiksi EUROe/SOL LP poolissa suojataan oikeanlaisilla johdannaisilla tai lainapositioilla.

Voit etsiä potentiaalisia pooleja vaikkapa Defillaman kautta täältä.

Loppuyhteenveto

EUROe mahdollistaa yrityksille kuluttoman onrampin ja offrampin kryptoihin ja takaisin pankkijärjestelmään. EUROe:n laaja lohkoketjutuki mahdollistaa yhden palvelun käyttämisen tärkeimpiin lohkoketjuihin pääsyyn. Lisäksi EUROe mahdollistaa DeFi:n käyttämisen ilman hintariskiä esimerkiksi USD:n hintamuutoksista.


Tsekkaa myös Defi Suomen muut artikkelit

Muut artikkelit: https://www.defisuomi.fi/tag/artikkelit/
Projekti-analyysit: https://www.defisuomi.fi/tag/analyysit/
Oppaat: https://www.defisuomi.fi/tag/oppaat/
Aloittelijoiden sisällöt: https://www.defisuomi.fi/tag/defi-101/
Defin aloittelijan verkkokurssi: https://verkkokurssit.defisuomi.fi/p/defi-101-aloittelijan-opas-defin-maailmaan


Tule mukaan yhteisöön

Telegram-kanava: https://t.me/defisuomi
Discord-serveri: https://discord.gg/Ca3kAKaPyF
Twitter: https://twitter.com/DefiSuomifi
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/defisuomi
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCzv0iOeQcDcaGHmJ1tXWTYg
Hopium-podcast: https://anchor.fm/hopium-fi
Defi Suomen podcast: https://anchor.fm/defi-suomi

Jaa tämä postaus