Ethereumin pääverkossa ja Fantomissa toimiva Sturdy Finance tuntuu jääneen monelta defisijoittajalta huomaamatta. Sen avulla käyttäjä voi tallettaa vakuudeksi ns. yield bearing -assettteja eli vakuuksia, jotka tuottavat samaan aikaan kun ne toimivat vakuutena. Näitä vastaan defisijoittaja voi ottaa usein jopa korotonta lainaa.

Esittelen tässä artikkelissa lyhyesti mistä on kyse, minkälaisia riskejä palveluun sisältyy ja lopussa on vielä kolme erilaista strategiaa, joilla stable coineille voi saada jopa 18 % tuoton.

Strudy Financen taustalla on useampi tunnettu sijoittaja, mutta kuten aiemmissa Defi Suomen artikkeleissa on mainittu, ei kannata koskaan yksinomaan luottaa ulkopuolisiin sijoittajiin. Myös heidän projektejaan on rug pullattu ja hakkeroitu.

Sturdy Finance on auditoitu Certikin, code4renan ja ImmuneFi:n toimesta. Itse en ole 100 % vakuuttunut näistä auditoinneista, mutta ne ovat luonnollisesti tyhjää parempi.  Certikin raportti löytyy täältä: https://www.certik.com/projects/sturdy. Code4renan täältä: https://code4rena.com/reports/2022-05-sturdy/.

Sturdyä operoi tällä hetkellä 5-henkinen multi-signature wallet, jossa on sekä Sturdyn jäseniä (2 kpl) sekä BeethovenX:n Jeffery, Corn Yearnista, ja Crypto Klay FTM Alertsista. https://docs.sturdy.finance/risk/multisig

Miten Sturdy toimii

Tässä esimerkki, joka valoittaa Sturdyn toimintaa:

  • Jaakko haluaa saada stable coinilleeen tuottoja ja tallettaa Sturdyyn 1 000 USDC:tä
  • Mikko haluaa taas ottaa lainaa omistamaansa ETH:iä vastaan. Hän tallettaa Sturdyyn 0.5 ETH ja ottaa sitä vastaan 1 000 USDC lainaa.
  • Jatkossa Mikon laina pysyy korottomana ennallaan ja hän voi käyttää sen mihin haluaa. Taustalla Mikon vakuudeksi tallettama ETH steikataan Lidoon, jossa se tienaa n. 5-6 % korkoa.
  • Osa Mikon vakuuden korosta maksetaan Jaakon talletuksen tuotolle samassa tokenissa eli Jaakon talletuksen määrä kasvaa hiljalleen.

Sturdyn käyttämä mekaniikka on kuvattu dokumentaatiossa ja se löytyy täältä: https://docs.sturdy.finance/overview/mechanics.

Riskien näkökulmasta kannattaa huomioida, että Sturdy tosiaan uudelleensijoittaa vakuutena talletetut pääomat ja käyttää niiden maksamia tuottoja palvelun kannustinpalkkioina. Nämä uudellensijoitukset tehdään defin isoimpiin ja luotettavimpiin palveluihin, kuten Lidoon ja Yearniin, mutta se ei tarkoita etteikö niissä olisi riskejä. Esimerkiksi tuleva Ethereumin merge saattaa väliaikaisesti heilutella markkinoita hyvinkin aggressiivisesti, joten en ainakaan itse sijoittaisi mergen yli Sturdyn tapaisiin pieniin lainapalveluihin.

Miten sijoittaa ja tienata tuottoja Sturdyn avulla? (3 strategiaa)

Defisijoittaja voi tienata Sturdylla muutamalla eri tavalla. Huomioithan, että Sturdy on ison riskin lainapalvelu eli sinne ei kannata sijoittaa varoja, joita ei ole varaa menettää. Strudy maksaa tällä hetkellä merkittävän korkeaa tuottoa stable coineille, mutta se ei tule ilman riskiä.

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu