Tämä artikkeli on kirjoitettu vain informatiivisessa mielessä. Tämä ei ole kannustin sijoittaa TON networkiin tai sen tokeneihin. Sijoittajan tulee tehdä omat sijoituspäätöksensä itsenäisesti. Kaikkiin kryptosijoituksiin sisältyy korkea riski varojen menettämisestä. Tee siis oma taustatutkimuksesi huolellisesti.


TON, eli Telegram Open Network, on Pavel ja Nikolai Durovin vuonna 2017 perustama lohkoketju-alusta, joka hyödyntää sharding-teknologiaa nopeiden transaktioiden mahdollistamiseksi.

Sharding on menetelmä, jossa lohkoketju jaetaan pienempiin osiin, shardiksi kutsuttuihin palasiin, jotka voivat käsitellä transaktioita ja älysopimuksia itsenäisesti. Tämä mahdollistaa lohkoketjun skaalautumisen ja suurempien transaktiomäärien käsittelyn ilman, että verkon suorituskyky heikkenee.

TON:n alkuperäinen tavoite oli integroida Gram-kryptovaluutta Telegram-viestintäsovellukseen, jolloin käyttäjät olisivat voineet lähettää ja vastaanottaa rahaa suoraan sovelluksen kautta. Tätä varten TON järjesti ICO:n (Initial Coin Offering) vuonna 2018, joka keräsi ennätykselliset 1,7 miljardia dollaria.

Vuonna 2019 TON kohtasi kuitenkin merkittäviä oikeudellisia haasteita, kun Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) väitti, että TON:n Gram-tokenit olivat arvopapereita ja että niiden myynti oli laitonta, koska TON ei ollut rekisteröinyt niitä SEC:n kanssa. Tämä johti oikeustaisteluun, jonka seurauksena Telegram ilmoitti vuonna 2020, että se ei enää jatka TON-projektia.

Uusi alku

Vaikka Telegram luopui TON:sta, projektin kehitys ei pysähtynyt. TON jatkaa toimintaansa avoimen lähdekoodin projektina, ja sen ekosysteemi on kasvanut nopeasti.

TON:n ekosysteemiin kuuluu nyt useita erilaisia projekteja, kuten hajautettuja pörssiä (DEX), likvidin steikkauksen eli LSDfi:n (Liquidity Staking DeFi) projekteja, lainauspalveluita ja perpetual-DEX:iä. TON:n ekosysteemi tarjoaa myös NFT-markkinapaikkoja ja omaa verkkotunnuksen rekisteröintipalvelua, joka mahdollistaa käyttäjille kryptovaluutta TON:n nimien ostamisen Telegramille NFT:nä Fragment-alustan kautta.

Nykytilanne

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu