Arbitrumiin on tämän vuoden aikana rakentunut lukuisia innovatiivisia defipalveluista. Ne edustavat defissä jotain uutta teknologiaa tai palvelumallia. Itse pidän Arbitrumista, koska koko ekosysteemiä värittää innovatiivisuus, mutta myöskin vahvaan teknologiaan panostaminen.

Tässä artikkelissa käydään läpi 9 hyvin erilaista alkuvaiheen projektia. Ne tarjoavat sijoittajalle mahdollisuuden päästä mukaan sijoittajan projekteihin hyvin alkuvaiheessa. Toki mikään tässä artikkelissa mainittu palvelu ei ole neuvo tai vinkki sijoittaa siihen. Sinun pitää tehdä omat sijoituspäätöksesi itsenäisesti tai lisenssoidun sijoitusneuvojan avustuksella.

Varojen siirto Arbirtumiin

Mikäli sinulla ei ole vielä varoja Arbitrumin layer 2 -lohkoketjussa niin alla kuvattu yleiskuva prosessista. Tarvitset ensi alkuun softalompakon, kuten esimeriksi Metamaskin (https://metamask.io/), joka toimii selainlaajennoksena tai Wallet Connect -protokollaa tukevan lompakon (https://explorer.walletconnect.com/?type=wallet).

  1. Varmista, että lompakossasi on Etheriä (ETH)
  2. Mene Arbitrumin viralliseen Bridge-sivuun, jonka työkalulla voit siirtää varoja Ethereumin päälohkoketjusta Arbitrumiin: https://bridge.arbitrum.io/
  3. Varmista, että siirto on tapahtumassa Ethereumista Arbitrumiin, eikä toisinpäin
  4. Valitse ETH-summa, jonka haluat siirtää
  5. Hyväksy transaktio lompakossasi
  6. Odottele muutamia minuutteja, että siirtämäsi ETH:t ilmestyvät Arbitrumin puolelle
  7. Varmista, että käyttämääsi lompakkoon on lisätty Arbitrumin lohkoketjun asetukset. Löydät kaikkien EVM-pohjaisten lohkoketjujen asetukset täältä: https://chainlist.org/. Mikäli käytät Metamaskia, voit yhdistää sen Chainlistiin, hakea Arbitrumin mainnetin tiedot, ja lisätä ne suoraan Metamaskiin
  8. Tämän jälkeen siirtämäsi ETH pitäisi näkyä lompakossasi Arbitrumin verkossa

Gamma Swap

Gamma Swap (https://gammaswap.com/) : ensimmäinen volatiliteetti-pörssi, joka pyrkii ratkaisemaan impermanent loss -ongelman, joka syntyy osaksi väärin hinnoitellun volatiliteetin kautta. Sen avulla sijoittajat voivat ottaa short tai long -positioita volatiliteettiin eli hintavaihteluun nähden. Perinteisessä osakemarkkinassa tätä vastaa ns. VIX-indeksi. Sijoittaja voi esimerkiksi hyödyntää hintavaihtelua / volatiliteettiä suojautakseen tietyn pooiln impermanet loss -riskiä vastaan.

NFT Perp

NFT Perp (https://nftperp.xyz/). Palvelu, jonka avulla voit shortata tai longata NFT:tä. Palvelu ei ole vielä avautunut, mutta sitä voi testata paper trading -toiminnolla. Käynnistymisvaiheessa palvelussa tulee olemaan aluksi vain kolme eri NFT-kokoelmaa, kuten Cryptopunks, BAYC:t ja Milady NFT:t.

NFT Perpiä voi käyttää joko spekulointiin tietyn NFT:n hinnalla tai mikäli satut omistamaan jonkin treidattavista NFT:stä, voit käyttää sitä suojautumiseen sen hinnan laskua vastaan.

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu