Mistä on kyse?

Redacted Cartel lähti liikkelle OHM-forkkina vuonna 2021 ja rakensi oman markkinointinsa mystisten viestien varaan, joissa osa sisällöstä oli poistettu (redacted) ja pyrki tätä kautta rakentamaan kiinnostusta projektia kohtaan. Redacted sai kerättyä OHM-forkillaan noin kymmenien miljoonien treasuryn itselleen ja tänä päivänä Redacted on keskittynyt rakentamaan ns. real yield -tuotteita defisijoittajille ja ratsastaa tällä hetkellä kahdella merkittävällä defi-trendillä, joista kerron alempana.

💡
Real yield on defin tämän hetkinen trendi, jossa defipalvelut pyrkivät rakentamaan sijoittajille maksettavan tuoton aidon lisäarvon ja palvelun saamien tuottojen varaan, uusien tokeneiden printtaamisen sijaan.

Defipalvelut, jotka eivät pysty tätä aitoa lisäarvoa ja tuottoja tuottamaan, eivät tule selviytymään laskumarkkinasta, koska niiden omien tokeneiden arvo romahtaa.

Tämän johdosta itse pidän defisijoittajana juuri tästä markkinatilanteesta, koska nyt on huomattavasti helpompi arvioida mitkä projektit ovat kestävällä pohjalla.

Redacted Cartelin oma $BTRFLY-token

Redacted Cartelin oma token on nimeltään $BTRFLY ja palvelun eri defipalveluista keräämät tuotot maksetaan tämän tokenin steikkaajille Etherinä. Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mikäli defipalvelu pystyy maksamaan sijoittajille tuottoja esimerkiksi Etherinä tai USDC:nä, on sen tulonlähteet tyypillisesti laadukkaita.

Aiemmin $BTRFLY-token oli ns. rebase-token eli sillä ei ollut maksimaalista supplya markkinoilla. Tämä rebase-malli päättyy uuden V2:n myötä.

Jatkossa tavoiteena on n. 5 miljoonan tokenin maksimi-supply, joka tarkoittaisi nykyisellä markkinahinnalla n. $220 miljoonan fully diluted value:ta. Tämä saavutettaisiin alustavan emissioaikataulun mukaisesti kymmenen vuoden aikana. Näistä toisin ensimmäiset 4 sisältäisivät voimakasta inflaatiota. FDV-arvon näkökulmasta nykyiseen tokenin hintaan on jo jonkin verran ladattu odotuksia kasvusta ja markkinaosuuden saamisesta. Tämä ei luonnollisesti ole ongelma mikäli koko markkina jatkaa kasvuaan. Sijoittajan näkökulmasta on mielestäni oleellisempaa $BTRFLY-tokenin tarjoama kassavirta ja passiivinen tulo, kuin varsinaisen tokenin arvon nousu.

Tästä supplystä n. 22.5. % olisi V1:n jo olemassa olevaa supplyä (tällä hetkellä n. 774 000 tokenia). Vain 15 % tulevasta supplystä menisi tiimille, joka on mielestäni hyvä asia. Defifarmaajan näkökulmasta merkittävin osuus on Pulse Emissiot, jotka ovat Pirexin ja Hidden Handin kautta maksettavia palkkioita, ja näiden osuus koko supplystä on 37,5 %.

Voit lukea lisää $BTRFLY:n tulevista tokenomicseista täältä: https://commonwealth.im/redacted-cartel/discussion/4583-rff-redacted-v2-tokenomics

Mistä tuottoja syntyy eli miten defisijoittaja voi tienata Redactedin avulla?

Tällä hetkellä Redacted on julkaissut kaksi defin kannalta merkittävää ja tuottoisaa palvelua, jotka molemmat ratsastavat defin tämän hetkisillä trendeillä ja mikä tärkeintä, toimivat tärkeinä infrastruktuuripalveluina.

Olen aiemminkin tässä blogissa korostanut infran merkitystä sijoittamisen kannalta, koska ne sijoitukset menestyvät tyypillisesti paremmin nousumarkkinassa ja ovat turvallisempia laskumarkkinassa. Defissä infrastruktuuripalvelut saavat osan kaikesta lisäarvosta, joka niiden päälle rakentuu.

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu