Hyvää sunnuntaita defikansa, joka karhumarkkinan pohjilla vaeltaa etsien tuottokohteita pahasti tappiolla oleville sijoituksilleen. Lähdetäänpä katsomaan mitä kaikkea defimarkkinassa tapahtui kuluneen viikon aikana.


Defi Suomen Discordissa tapahtunutta:

  • Pendlen päälle rakentuvan yield aggregaattorin pre-launch -kampanja
  • Hyvä threadi siitä miksi likviditeetin pirstaloituminen eri lohkoketjuihin on huono asia defille ja mitä se tarkoittaa tavallisen käyttäjän näkökulmasta
  • Mitä ovat Heikin-Ashi -kynttilät charteissa ja miten niitä käytetään treidaukseen
  • Hyvä threadi siitä miksi seuraava bull markkina tulee olemaan kaikkien aikojen mullistavin ja isoin mitä kryptomarkkina on koskaan nähnyt.
  • Mitä ihmetta Arbitrum tekee sekvensseristä saamalleen liikevaihdolle ja miten se eroaa kilpailevista lohkoketjuista
  • Vinkki uudesta ETH:n steikkauspalvelusta, joka on lanseeramassa itseään jo valmiiksi ruuhkaiselle LSD-markkinalle
  • Palvelu, jonka kautta on mahdollista saada tokeneiden vaihtoja ilman kaasumaksuja
  • Palvelu, jonka kautta saat melkein 10 % tuoton steikatulle ETH:lle
  • Vinkki uudesta Arbitrumiin avautuvasta dexistä joka tarjoaa sijoittajille single-side -poolin eli siihen ei sisälly normaalien AMM:ien tapaan impermanent loss -riskiä

Haluaisitko päästä mukaan tähän Suomen aktiivisimpaan ja isoimpaan defi-ryhmään? Se ei maksa kuin naurettavat 5 €/kk. Nappaa itsellesi tilaus tästä: https://launchpass.com/defi-suomi/discord

Markkinatapahtumat

Tällä viikolla yleistä markkinaa kiinnosti lähinnä inflaatioluvut, sekä kuluttajien sekä tuottajien. Ne olivat aivan karvan verran ennusteita matalemmalla, joka sai markkinat lievästi vihertämään, mutta se kasvu syötiin nopeasti pois ja markkina palasi takaisin samaan rangeen seilaamaan.

Tuntuu, että kryptomarkkinoillakin pätee osakemarkkinoilta tuttu motto: Sell in May and go away eli markkinat tyypillisesti hiljenevät kesäksi. Tämä voi tarkoittaa matalan likviditeetin tapauksessa notkahduksia myös kryptovaluuttojen kursseissa.

Varsinkin pienemmät projektit tulevat varmasti kärsimään näin potentiaalisen pankkikriisin ja taantuman kynnyksellä. Turvallisin ja helpoin vaihtoehto on pitää varansa tällä hetkellä isoissa tunnetuissa kryptovaluutoissa, kuten esimerkiksi Bitcoin tai Ether.

Mikäli haluat kuitenkin kassavirtaa ja tuottoja omistuksillesi, niin Uniswap v3:ssa on edelleen tarjolla hyviä palkkioita likviditeetin tarjoamisesta pooleihin. Kannattaa muistaa, että Uniswapin market makerit eli likviditeetin tarjoajat tienaavat tilanteessa, jossa kurssit sahaavat tietyn rangen sisällä, mutta voluumi on korkea. Ne taas tyypillisesti jäävät tappiolle tilanteessa, jossa kurssit joko nousevat tai laskevat voimakkaasti.

Mikäli haluat oppia käyttämään Uniswap v3:sta niin kannattaa kahlata läpi Defi Suomen kattava ja laaja opas:

VIDEO-OPAS: Uniswap v3 eli passiivista tuloa likviditeettiä tarjoamalla
Tämä Defi Suomen opas käy läpi miten Uniswap v3:n avulla defisijoittaja voi tarjota likviditeettiä Uniswapin pooleihin, mistä löytää tuottoisimmat poolit, mitä riskejä välttää ja miten Uniswapi v3:sta käytetään. Tämä opas olettaa, että lukija ymmärtää mikä Uniswap palveluna on ja on esimerkiksi käyt…

Eri sektoreista parhaiten pärjäsivät älysopimus-L1:set ja Bitcoin.

Defimarkkinasssa pärjäsi parhaiten mm. hajautettujen pörssien omat tokenit, koska niiden palveluille on eniten kysyntää ja ne tuottavat sen johdosta parhaiten liikevaihtoa.

Smart money on ostanut edellisen viikon aikana lähinnä ETH:iä ja sen johdannaisia:

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu