Hyvää huomenta Suomen sinnikäs defikansa. Taas olisi aika hiljentyä sunnuntain viettoon ja ottaa hetki pois niiden vihreiden kurssikynttilöiden tuijottamiselta. Se sallittakoot, että käytät aamuvarhaisen hetkesi kahvin kera lukeaksesi Defi Suomen kattavan katsauksen markkinaan. Defimarkkina alkaa selvästi elpymään ja moni on saanut jo nyt aikaan merkittäviä voittoja ja tuottoja. Itse en tällä hetkellä pidä varoja Aave:tta ja paria pientä farmia lukuunottamatta varoja kiinni missään. Pelkästään omistamalla saa mielestäni tällä hetkellä parhaat riskikorjatut tuotot.

Huomioithan, että tämä artikkeli on kirjoitettu vain informaatiomielessä. Tämä ei ole kannustin sijoittaa kyseiseen palveluun. Defisijoittamiseen sisältyy monia eri riskejä varojen hakkeroinnista älysopimusriskeihin. Sijoittaja voi menettää kaikki varansa. Tee siis itse omat sijoituspäätöksesi omat riskisi ja sijoitussuunnitelmasi huomioiden.


Defi Suomen sisällöt

Lybra Finance tarjoaa vakaavaluutan, jolle maksetaan automaattisesti korkotuottoa:

Lybra Finance - LST-pohjainen stablecoin
Huomioithan, että tämä artikkeli on kirjoitettu vain informaatiomielessä. Tämä ei ole kannustin sijoittaa kyseiseen palveluun. Defisijoittamiseen sisältyy monia eri riskejä varojen hakkeroinnista älysopimusriskeihin. Sijoittaja voi menettää kaikki varansa. Tee siis itse omat sijoituspäätöksesi omat…

Haluaisitko seurata ja kopioida kryptovalaiden toimintaa? Nyt siihenkin on olemassa kätevä opas:

Opas valaiden eli isojen sijoittajien seurantaan lohkoketjussa
Kiinnostaisiko sinua seurata mitä kryptomarkkinoiden isot sijoittajat tekevät ja päästä mukaan ajoissa heidän sijoituskohteisiinsa? Lohkoketjun avoimuuden johdosta eri lompakoiden aktiviteettejä on suhteellisen helppoa seurata kun tietää mitä työkaluja käyttää ja mistä etsiä tietoa. Käyn tässä arti…

Haluaisitko saada pääsyn Suomen johtavaan ja kattavimpaan defiaiheiseen sisältöön?
Defi Suomi perustettiin vuoden 2021 lopussa tarjoamaan suomalaisille defin käyttäjille ajankohtaista tietoa ja yhteisö, jossa käydä keskustelua. Defi Suomi sai alkunsa Telegram-ryhmänä, josta se laajentui omaksi blogikseen vuoden 2022 alussa. Tänä päivänä Defi Suomen yhteisössä on suurin osa suomala…

'


Markkinatapahtumat

Kaikki ovat varmasti jo tietoisia Binancen toimitusjohtajan, CZ:n syytteistä ja pidätyksestä Yhdysvalloista. Vaan onko sillä loppujen lopuksi väliä? Tätä pelättiin, mutta vaikutus jäi markkinoilla pieneksi:

Sijoittajat ovat ostaneet Bitcoinin futuuri-etusopimuksia noin 2 %:n preemiolla, mikä viittaa vahvaan luottamukseen Bitcoinin arvon nousuun tulevaisuudessa.

Lisäksi 70 % Bitcoinin tarjonnasta on ollut liikkumatta yli vuoden, mikä on ennätyskorkea luku!

Tämä passiivisuus voi ennakoida hinnannousua, sillä se osoittaa markkinoiden vahvaa luottamusta ja halukkuutta odottaa arvonnousua ennen voittojen kotiuttamista.

Bitcoinin arvo on noussut jopa 221 % siitä lähtien, kun MicroStrategy (MSTR) aktivoi Bitcoin-strategiansa. Ethereum on puolestaan päihittänyt Bitcoinin 2,73 %:lla, ja Solana on laskenut 1 % Bitcoinin arvoon nähden viikon aikana eli ei puhuta mistään merkittävistä eroista kursseissa. Vaikka Solanan päivittäiset transaktiot ovat kasvaneet yli 50 miljoonaan, kryptovaluuttamarkkinat ovat pysyneet suhteellisen vakaana sen suhteen viime aikoina.

Noin 84,38 % Bitcoinin omistajista on nyt voitolla, mikä on merkittävä luku.

Korkeat toteutumattomat voitot ovat historiallisesti olleet merkki tulevista härkämarkkinoista.

Bitcoinin kohdalla sen pitkäikäisyys ja suuri markkina-arvo tekevät siitä houkuttelevan kohteen suurille sijoittajille. Markkinoilla on ollut myös väärinkäsitys siitä, että ns. "iso raha" ei sijoittaisi Bitcoiniin, koska se olisi "liian myöhäistä" verrattuna muihin kryptovaluuttoihin. Kuitenkin instituutiot arvostavat vakautta ja luotettavuutta, eivätkä niinkään varhaisen adoptoijan etuja.

Bitcoinin pitkäikäisyys ja kasvava markkina-arvo tekevät siitä entistä houkuttelevamman sijoituskohteen instituutioille. Sen luotettavuus ja markkinapresenssi osoittavat, että Bitcoin on turvallinen ja potentiaalisesti tuottoisa sijoitusvaihtoehto merkittävälle pääomalle.

Muutama lisähuomio tulevaan ensi kevään puolintuumiseen liittyen: Vuoden 2012 puolittumisen aikaan suurin osa Bitcoinista oli alle 16 dollarin arvoista, kun taas vuoden 2020 puolittumisen aikaan suurin osa Bitcoinista oli 4 000–16 000 dollarin arvoista. Vuoden 2024 puolittumisen ennustetaan tapahtuvan, kun Bitcoinin arvo on 16 000–65 000 dollarin välillä. On mahdollista, että seuraavan neljän vuoden aikana suurin osa Bitcoinista vaihtaa omistajaa 65 000–524 000 dollarin hintahaarukassa. Tämä ei ole luonnollisesti neuvo tai vinkki sijoittaa bitcoiniin 😄

Entäpä sitten Ethereum?

Ethereum-verkon validaattorien poistumisen osalta lokakuusta lähtien on havaittu kasvava määrä poistumisia. Tämä on vaikuttanut Ethereum-verkon kokonaistehokkaaseen saldoon, joka edustaa aktiivisesti Proof-of-Stake-konsensukseen osallistuvaa ETH-määrää. Saldo on nyt ensimmäistä kertaa laskussa Shanghain päivityksen jälkeen.

ETH:n liikkeeseenlaskun hidastuminen ja samanaikainen ETH:n poltto ovat johtaneet ETH:n tarjonnan deflatoriseen käänteeseen. Tämä muutos korostaa Ethereum-verkon dynaamisuutta ja sen reagointikykyä markkinoiden aktiviteetin ja adoptoinnin trendeihin.

Sitten kuvaa hieman koko markkinaan:

Viime viikon aikan inflow on jatkunut erittäin positiivisena

Joista suurin osa, mihinkäs muuhun kuin bitcoiniin:

Lohkoketjut, joissa oli isoin sisään tuleva TVL:n kasvu viime viikolla

ETH total supply


Haluatko saada pääsyn yli 200 defiaiheiseen artikkeliin, oppaaseen, verkkokoulutukseen ja syväluotaaviin analyyseihin? Nappaa itsellesi naurettavan edullinen 5 €/kk-tilaus alta 👇

Membership
Hopiumia ja alphaa defin pimeässä laaksossa vaeltaville.

Uutiset

Suomalainen uusi yritys taide-NFT:n ympärille:

Inverse Financelta muutama mielenkiintoinen uusi tuote markkinoille:

AladdinDAO:lta uutta stable coinia markkinoille: 

FIP 01 - Introduction of fUSD - a hard pegged USD stablecoin
After extensive discussion in the Discord and last Community Call, we are calling on the Aladdin and f(x) community members to share their opinion about a potential expansion of the f(x) stablecoin strategy to include a dollar-pegged coin in addition to fETH. We refer to this as a “beta=0” coin, wh…

Arbitrumista tuttu Wombat Exchangeon laajentunut nyt myös Optimism:n puolelle:

Time Swapin premine-kamppis TIME-tokenille on livenä zkEVM:n puolella:

Cosmoksen perustaja on toteuttamassa forkkia Cosmos Hub:sta:

Dumppaako markkina ennen seuraavaa Bitcoinin puoliintumista?

Lisää MUX bull-casea:

Camelot kirii edelleen. Tämä Arbitrumissa toimiva dex on nostettu viime viikkoina monta kertaa esiin Defi Suomen uutiskirjeissä:

Kuinka hyvin tuleva bitcoin-ETF on hinnoissa sisällä. Ei vielä täysin mutta kiristystä on ollut kun suhteutetaan ns. $GBTC:n alennukseen:

Miksi omistamansa dYdX-tokenit kannattaa steikata.

Itse tienasin melkein tonnin kuukaudessa treidaamalla dYdX:ssä vuosi sitten.

Nyt palkkiot ovat varmasti jo pienentyneet, mutta mikäli omistat dYdX:ää niin:


Haluatko saada pääsyn yli 200 defiaiheiseen artikkeliin, oppaaseen, verkkokoulutukseen ja syväluotaaviin analyyseihin? Nappaa itsellesi naurettavan edullinen 5 €/kk-tilaus alta 👇

Membership
Hopiumia ja alphaa defin pimeässä laaksossa vaeltaville.

Luettavaa eli pidemmät artikkelit

Bankless ja sen DAO kompastelee

Bankless, niin sanottu kryptovaluuttamedia, on oman pienen draaman keskellä: perustajat David Hoffman ja Ryan Sean Adams ehdottavat Bankless-brändin erottamista BanklessDAO:sta ja aikovat polttaa kaikki BanklessDAO-tokeninsa. Tämä päätös seuraa BanklessDAO:n kiisteltyä 1.8 miljoonan dollarin avustusanomusta Arbitrumille ja yhteisön vastustusta. Perustajat vastaavat kritiikkiin painottaen mainonnan merkitystä ja paljastavat saaneensa 31 000 dollaria Nexo-projektin promootiosta. Vaikka ympärillä käy kuhina, Bankless jatkaa eteenpäin, keräten 35 miljoonaa dollaria sijoittaakseen Web3-yrityksiin​

Bankless controversy forces founders to burn tokens and separate from DAO
Bankless co-founders David Hoffman and Ryan Sean Adams have suggested separating the brand from the DAO.

Vitalik on techno-optimistinen

Vitalik Buterin pohtii teknologisen optimismin teemaa artikkelissaan, jossa hän viittaa Marc Andreessenin manifestiin, joka kannustaa teknologian kautta saavutettavaan valoisampaan tulevaisuuteen ja kritisoi edistystä pelkäävää stagnaation ideologiaa.

Buterinin näkemys on vivahteikas: hän tunnustaa teknologian transformoivan potentiaalin, mutta korostaa oikeiden teknologisten polkujen valitsemisen tärkeyttä.

Hän käsittelee teknologian valtavia hyötyjä, sen potentiaalisia riskejä ja erityisesti tekoälyn ainutlaatuisia haasteita, jota hän pitää perustavanlaatuisesti erilaisena ja mahdollisesti hallitsevana älykkyyden muotona. Buterin pohtii myös tekoälyn eksistentiaalisia riskejä ja tutkii konsepteja, kuten superälykäs tekoälytulevaisuus ja defensiivinen kiihdyttäminen, joka kannattaa tasapainoista lähestymistapaa teknologisen kehityksen suhteen. Suosittelen lukemaan!

My techno-optimism

Bitcoinin inscriptionit ovat tulleet myös Solanaan ja näin ne toimivat käytännössä:

Hauska huomio, mutta sama näkyy muuten myös Avalanchen puolella:


Tietoturva ja hakkeroinnit

Velodrome ja Aerodrome ovat olleet koko viikon hyökkäysten keskellä. Ne ovat kohdistuneet lähinnä verkkosivustoihin, ei itse palveluun joka pyörii lohkoketjussa. Sillä ei tosin ole merkitystä, jos käyttäjä päätyy menettämään varansa sen johdosta:

Velodrome, Aerodrome hit by attack on front-end websites
Decentralized exchanges Velodrome and Aerodrome warned users that their websites have been compromised.

Metamask Antivirus -snap:

Viime vuosien aikana Web3:n älykkäiden sopimusten ja hajautettujen sovellusten (dApps) käyttö on lisääntynyt, mikä on kasvattanut kyberhyökkäysten riskiä. Kyberhyökkäyksen kohteeksi joutuminen voi johtaa rahallisten varojen menettämiseen ja maineen heikkenemiseen Web3-yhteisössä​​.

MetaMask Snapsin esittely: MetaMask on lanseerannut uuden ominaisuuden, MetaMask Snapsin, joka laajentaa lompakon toiminnallisuutta. Tämä ominaisuus mahdollistaa käyttäjien asentaa laajennuksia, jotka tuovat MetaMaskiin lisätoimintoja ja auttavat Web3-kehittäjiä kokeilemaan uusia ominaisuuksia​​.

Web3 Antivirus Snapin ominaisuudet: Web3 Antivirus Snap tarjoaa lisäsuojaa digitaalisten varojen suojelemiseksi. Se havaitsee yleisiä Web3-huijauksia, kuten "honeypots" ja "poisoning attacks", ja varoittaa käyttäjiä mahdollisista riskeistä. Tällä hetkellä se tukee vain Ethereum-verkkoa, mutta tuen laajentaminen muihin verkkoihin, kuten Polygoniin ja Arbitrumiin, on suunnitteilla​​.

Miksi tämä on tärkeää: Tämä on merkittävää, sillä Web3 Antivirus Metamask Snapin kaltaiset työkalut ovat keskeisiä kyberhyökkäysten torjunnassa ja käyttäjien varojen suojelemisessa Web3-maailmassa. Ne tarjoavat välttämättömän puolustuslinjan kyberuhkia vastaan, mikä on erityisen tärkeää Web3-teknologioiden laajentuessa ja käyttäjämäärien kasvaessa.


Tsekkaa myös Defi Suomen muut artikkelit

Muut artikkelit: https://www.defisuomi.fi/tag/artikkelit/
Projekti-analyysit: https://www.defisuomi.fi/tag/analyysit/
Oppaat: https://www.defisuomi.fi/tag/oppaat/
Aloittelijoiden sisällöt: https://www.defisuomi.fi/tag/defi-101/
Defin aloittelijan verkkokurssi: https://verkkokurssit.defisuomi.fi/p/defi-101-aloittelijan-opas-defin-maailmaan


Tule mukaan yhteisöön

Telegram-kanava: https://t.me/defisuomi
Discord-serveri: https://discord.gg/Ca3kAKaPyF
Twitter: https://twitter.com/DefiSuomifi
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/defisuomi
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCzv0iOeQcDcaGHmJ1tXWTYg
Hopium-podcast: https://anchor.fm/hopium-fi
Defi Suomen podcast: https://anchor.fm/defi-suomi

Jaa tämä postaus