Tämä sama on mahdollista myös defissä useamman eri strategian avulla, joita avaan tässä artikkelissa.

Defin eräs haaste lainapalveluiden kypsyyden suhteen on se, että kaikille lainoille tarvitaan jokin vakuus. Perinteisessä maailmassa lainan ottaja tunnistetaan ja hän on omilla tuloillaan vastuussa lainan maksamisesta. Toki tarvitaan usein myös jonkinlainen alkupääoma lukuunottamatta vakuudettomia lainoja kuten luottokortteja. Koska kryptomarkkinassa kaikki käyttäjät ovat tuntemattomia, jolloin tätä samaa mahdollisuutta ei ole. Tämän johdosta itsestään takaisin maksavalle lainalle pitää defin puolella tallettaa vakuutta.


Suomalainen treidausalusta kryptoille, KvarnX

Kaikki eivät välttämättä halua säilyttää kryptojaan selainlompakossa, opetella avainlausekkeen suojaamista tai privaattiavaimia. KvarnX on tähän tarpeeseen luotu luotettava suomalainen, reguloitu ja turvallinen alusta treidata yli 28 kryptovaluuttaa.

  1. Turvallinen: Säännelty ja turvallinen, tarjoaa instituutiotason säilytysratkaisuja.
  2. Edullinen ja läpinäkyvä hinnoittelu: Alhaiset kaupankäyntikulut ja ei piilokuluja.
  3. Kattava raportointi: Tarjoaa tapahtuma- ja omistusraportteja sekä vero- ja kirjanpitoraportteja.
  4. Laaja token-valikoima: Yli 28 kryptovaluuttaa ja lisää tulee jatkuvasti
  5. Ammattitason likviditeetti: Tehokas toimeksiantojen toteutus, joka etsii parhaan likviditeetin markkinoilta

Tässä artikkelissa kuvattuja strategioita voi hyödyntää esimerkiksi tapauksessa, jossa et halua myydä omistamaasi kryptovaluuttaa, mutta tarvitset saman aikaisesti varoja johonkin arkielämän menoon tai hankintaan. Nostettua lainaa voi toki käyttää myös vivuttamiseen eli voit tallettaa sen takaisin samaan strategiaan, jolloin sen maksama tuotto kasvaa.

💡
Kuten aina, kannattaa muistaa, että defi ja kryptomarkkinat ovat perinteistä rahoitusta huomattavasti isomman riskin omaava markkina ja kuten kaikessa sijoittamisessa, väärillä sijoituksilla voit menettää kaikki rahasi. Nämä tässä artikkelissa listatut palvelut eivät ole siis sijoitusneuvontaa, vaan vain viihteellisiä esimerkkejä palveluista, joita olen itse käyttänyt lähes päivittäin.

Käyn tässä artikkelissa läpi aluksi helpon strategian, jossa on pienimmät riskit. Tämän jälkeen esittelen hieman tuottoisamman mutta manuaalisen strategian. Lopuksi paljastan tuottoisimman tavan ottaa itsestään takaisin maksavaa lainaa, joka maksaa lainan parhaimmillaan automaattisesti pois jopa kolmessa vuodessa (riippuen toki kryptomarkkinoiden tilanteesta). Kahdessa näistä strategoista ei ole myöskään ns. likvidointiriskiä eli sijoittajan ei tarvitse pelätä menettävänsä alkuperäisen pääomansa. Mikäli käytettävien palveluiden maksama tuotto pienenee, tarkoittaa tämä vain sitä, että lainaa maksetaan hitaammin pois. Sijoittaja kuitenkin edelleen omistaa 100 % sijoittamastaan pääomasta.

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu