Nyt kun kryptomarkkina on tuskallisesti ja lukuisten likvidointien kautta laskeutunut tukevammalle tasolla, jatkamme todennäköisesti vielä jonkin aikaa ns. rapumarkkinassa eli kurssit matelevat hiljalleen vaakatasossa eteenpäin.

Rapumarkkinassa kurssit voivat väliaikaisesti nousta positiivisten uutisten myötä ja romahtaa negatiivisten johdosta. Mutta markkinassa on silti tietyt tuki- ja resistanssitasot, joista se ei tunnu pääsevän läpi.

Defin hyvä puoli on mahdollisuus tienata kaikissa eri markkinaolosuhteissa. Toki treidaajat hyödyntävät myös tätä jatkuvaa sahausliikettä, mutta treidaaminen vaatii aktiivisempaa lähetymistä markkinaan, ja kaikilla defisijoittajilla ei ole sellaiseen välttämättä tarpeeksi aikaa.

Tässä artikkelissa on esitelty muutamia ideoita oman sijoitusstrategian suunnittelun tueksi. Luonnollisesti mikään näistä alla esitellyistä strategioista ei ole sijoitusneuvo, vaan sisältö on tarkoitettu vain viihteelliseksi.

Suomalainen treidausalusta kryptoille, KvarnX

Kaikki eivät välttämättä halua säilyttää kryptojaan selainlompakossa, opetella avainlausekkeen suojaamista tai privaattiavaimia. KvarnX on tähän tarpeeseen luotu luotettava suomalainen, reguloitu ja turvallinen alusta treidata yli 28 kryptovaluuttaa.

  1. Turvallinen: Säännelty ja turvallinen, tarjoaa instituutiotason säilytysratkaisuja.
  2. Edullinen ja läpinäkyvä hinnoittelu: Alhaiset kaupankäyntikulut ja ei piilokuluja.
  3. Kattava raportointi: Tarjoaa tapahtuma- ja omistusraportteja sekä vero- ja kirjanpitoraportteja.
  4. Laaja token-valikoima: Yli 28 kryptovaluuttaa ja lisää tulee jatkuvasti
  5. Ammattitason likviditeetti: Tehokas toimeksiantojen toteutus, joka etsii parhaan likviditeetin markkinoilta


Delta-neutraali strategia

Delta-neutraali strategia nappaa nimensä latinan kielen delta-sanasta, joka tarkoittaa muutosta. Posiivinen delta tarkoittaa tilannetta, jossa kryptovaluutta A liikkuu samassa suhteessa kryptovaluutta B:n kanssa. Negatiivinen delta tarkoittaa taas päinvastaista tilannetta, eli A menee vastakkaiseen suuntaan B:n kurssin kanssa. Delta-neutraali tarkoittaa siis sijoitusstrategiaa, jossa A.n kurssi ei riipu mitenkään B:n kurssista.

Tyypillisesti delta-neutraali positio on rakennettu yhdistämällä long- ja short -positioita toisiinsa. Tällöin sijoittaja on sekä bullish että bearish saman tokenin hinnan kehityksen suhteen. Positiot siis kumoavat toisensa.

Delta-neutraalin position voi siis rakentaa manuaalisesti vaikkapa GMX:n futuuripörssin avulla: sijoittajalla lompakossaan esim. 10 ETH ja hän shorttaa ETH-tokenia GMX:ssä 10x vivulla. Artikkelin lopussa on myös esitelty GMX-pohjainen manuaalinen strategia, jolla defisijoittaja voi tienata 14 % APR-tuottoa joka maksetaan ETH:nä, samalla kun hän suojaa salkkunsa hintamuutoksia vastaan.

Defi Suomen elokuussa julkaistussa artikkelissa on avattu lisää näistä strategioista: https://www.defisuomi.fi/delta-neutraalit-protokollat/

Opyn rapustrategia v2

Opyn on Ethereumin päälle rakennettu optiopalvelu, joka tarjoaa defisijoittajalle valmiita optiovaulteja, jotka pyörittävät ennalta valittua strategiaa.

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu