Mikä ihmeen Tricrypto?

Tricrypto on Curve Financen tarjoama likviditeettipooli, jossa on tasapainotetuissa suhteissa wBTC-ETH-USDT -tokeneita. Mikäli hajautetut pörssit, kuten Curve Finance on sinulle vielä täyttä hepreaa niin suosittelen ennen tätä artikkelia lukemaan Defi Suomen oppaan aiheeseen: https://www.defisuomi.fi/defi-101-hajautetut-porssit-eli-dexit/

Tricrypto-poolin avulla voi vaihtaa wBTC:n, ETH:n ja USDT:n välillä.

Koska kyseessä on automaattisesti itseään painottava pooli, on sinne sijoitetut varat aina samassa suhteessa keskenään. Tällöin Etherin ja BTC:n hinnan nousun myötä niiden kappalemääräinen lukumäärä pienenee (jotta dollarimääräinen suhdeluku pysyy ennallaan) ja vastaavasti hinnan laskun myötä niiden lukumäärä kasvaa.  Tämä voi aiheuttaa sijoittajalle ns. impermanent loss:ia. Voit lukea siitä lisää täältä: https://www.defisuomi.fi/nain-valtat-impermanent-loss-n-defissa/. Tämän impermanent loss:n vaikutusta useamman tokenin poolissa voi testata kätevästi Baller App:n avulla: https://baller.netlify.app/. Alla esimerkki kuinka paljon sijoittaja "menettää" suhteessa normaaliin sijoittamiseen mikäli Etherin ja Bitcoinin arvo kaksinkertaistuu vuoden aikana (-11 %) eli poolista saatavan tuoton tulee ylittää tämä menetys.

Voit seurata Tricrypto-poolin historiallisia päivätuottoja täältä: https://dune.com/amdonatusprince/curve-tricrypto-yield. Kannattaa huomioida, että päivätuotto siis jaetaan poolin kaikkien osallistujien kesken heidän sijoitussuhteessaan.

Miten Tricrypto-pooliin voi sijoittaa?

Tricrypto-mallilla toimivia pooleja on useammassa lohkoketjussa ja defipalvelussa. Niistä alkuperäinen sijaitsee luonnollisesti Curve Financessa. Johtuen siitä, että se sijaitsee Ethereumin pääverkossa, voi siihen sijoittaminen vaatia liian korkeita kaasumaksuja. Tämän lisäksi maksimoidakseen poolin tuoton, sijoittajan pitäisi vielä tämän lisäksi lukit CRV-tokeneita Curveen neljäksi vuodeksi. Onneksi on olemassa myös vaihtoehtoja.

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu