Ethereum (ETH) on yksi suosituimmista kryptovaluutoista ja isoin älysopimus-lohkoketju. Tässä artikkelissa käsitellään kymmentä DeFi-protokollaa, joita voit käyttää ETH:n tuoton maksimointiin. Kannattaa muistaa, että kaikki defipalvelut sisältävät eritasoisia riskejä riippuen käytettävistä älysopimuksista. Tämä ei ole kannustin sijoittaa yhteenkään mainittuun projektiin. Sinun tulee tehdä itse omat sijoituspäätöksesi.


Yksinkertaiset LSD-protokollat

Nämä LSD-palvelut (liquid staking token) sijoittavat käyttäjän puolesta ETH:n proof-of-stake -nodeen ja maksavat tälle steikkaukselle eri tasoisia tuottoja.

  1. Lido.fi: Lido.fi on DeFi-protokolla, joka mahdollistaa ETH:n tallettamisen proof-of-stake -nodeen ja käyttäjä saa stETH-tokenin sitä vastaan. Tämä steikattu ETH tuottaa tällä hetkellä 5,5% vuosituoton (APR). Voit nostaa ETH:n 1:1 suhteessa odottamalla 1-5 päivää. https://lido.fi/. Lido on tällä hetkellä isoin ja vanhin LSD-palveluista
  2. Frax Finance: Frax Finance on toinen DeFi-protokolla, jossa voit luoda frxETH:n tallettamalla ETH:n. Stake frxETH saadaksesi sfrxETH ja ansaitse tällä hetkellä 9,56% APR. frxETH toimii stablecoinina, joka on löyhästi sidottu ETH:hen, joten 1 frxETH edustaa aina 1 ETH:ta. Itse suosin tällä hetkellä sfrxETH:ä, koska se maksaa hieman vajaa 10 % tuottoa ETH:lle: https://app.frax.finance/frxeth/mint. Frax Financella on tarjottavanaan myös monia muita mielenkiintoisia defituotteita, kuten vaikkapa FRAX stable coin tai Fraxlend-lainapalvelu, jonka vakuutena voi käyttää passiivista tuloa tarjoavaa sfrxETH:iä ja nostaa sitä vastaan FRAX-pohjaista lainaa.
  3. rETH: rETH on DeFi-protokolla, jossa voit stake ETH:n saadaksesi rETH:n. Tällä hetkellä APR on 5,17%. rETH on hyvä vaihtoehto, koska sitä käytetään monissa DeFi-protokollissa. https://rocketpool.net/

Näiden lisäksi kuka tahansa voi tallettaa varoja omaan proof-of-stake -nodeen Ethereumissa. Sen isoin haaste tavalliselle sijoittajalle on 32 ETH:n minimivaatimus talletukselle. Se on ETH:n nykykurssilla yli $60 tuhatta dollaria eli harvalla on sellaisia varoja käytössään. Tämän johdosta LSD-pohjaiset palvelut ovat hyvä vaihtoehto tavalliselle sijoittajalle saada turvallista tuottoa omistamalleen ETH:lle.

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu