Mikä ihmeen impermanent loss?

Kun talletat likviditeettiä hajautetun pörssin (dex) likviditeettipooliin, altistut samalla niin sanotulle impermanent loss:lle. Se tarkoittaa realisoimatonta häviötä, joka tapahtuu kun poolissa olevien tokeneiden arvot muuttuvat.

Esimerkiksi, jos olet alunperin tallettanut $1,000 edestä Dai:ta ja $1,000 edestä Etheriä pooliin, niin Etherin arvon kaksinkertaistuessa menetät jonkin verran arvoa, koska pooli pitää näiden tokeneiden dollari-määräiset suhteet koko ajan ennallaan.

Netistä löytyy erilaisia laskureita, joilla voit kokeilla miten paljon arvoa menetät erilaisissa tilanteissa, kuten: https://dailydefi.org/tools/impermanent-loss-calculator/

Defi-farmaajan näkökulmasta on luonnollisesti tärkeää, että poolin vuosituotto (APR) ylittää tämän impermanent lossin, jotta farmaus olisi kannattavaa.

Toki on hyvä muistaa, että farmin vuosituotto voi vaihdella, tuottona maksettava token voi kärsiä inflaatiosta, ja farmaamalla altistuu useammalle riskille pelkkien tokeneiden holdaamisen sijaan.

Erilaisia tapoja välttää impermanent loss defissä

Defissä voi saada tuottoja kryptoilleen myös ilman, että altistaa itseään impermant loss:lle. Olen alla kuvannut muutamia tuottokategorioita ja mielenkiintoisia palveluita, joissa tälläinen mahdollisuus on tarjolla.

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu