Tällä kertaa esittelyssä on taas kerran futuuritreidauspörssi. Ne nostavat suosiotaan näin karhumarkkinan aikaan, kun suurin osa sijoitttajista siirtyy tokeneiden omistamisesta niillä treidaukseen. Tästä voi olla tietysti montaa eri mieltä, mutta ainakin defisijoittajalle se tarjoaa mukavan tilaisuuden myös tienata tälläkin trendillä.

Tässä artikkelissa esitelty Cap Finance edustaa ns. real-yield trendiä eli sen tuomat tuotot perustuvat oikeiden käyttäjien tuottamaan liikevaihtoon ja tuottoon. Sen tuotot ovat siis kestävämmällä pohjalla kun ponzinomics-malleihin perustuvissa epämääräisissä defifarmeissa, jotka lupailevat satojen prosenttien tuottoja täysin tyhjästä.

Tässä kohtaa on hyvä muistuttaa defin perussäännöstä: jos et tiedä mistä tuotto tulee, sinä olet todennäköisesti kyseinen tuotto. Tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa palvelun tarjoamasta tuotosta syntyy siitä, että mukaan tulee uusia käyttäjiä.

Mistä on kyse?

Cap Finance on Arbitrumin lohkoketjussa toimiva perpetual futuuripohjainen treidausalusta.

Se tarjoaa korkeimilliaan 50x-vivutuksen  synteettisille asseteille. Tällä hetkellä käytettävissä on ainoastaan BTC/USD ja ETH/USD -parit. Cap Financen eräs vahvuus treidaajan näkökulmasta on se, että varsinaisissa treideissä ei ole fee-maksua lainkaan.

💡
Nämä synteettiset assetit ovat siis eräänlaisia treidauskäyttöön tehtyjä versioita aidoista kryptovaluutoista, joiden hinta seuraa alkuperäistä valuuttaa ja jotka mahdollistavat huomattavast tehokkaamaan, nopeamman ja edullisemman treidauksen. Samaa synteettisten assettien mallia käyttävät myös kaikki muut vivutettua treidausta tarjoavat alustat, kuten vaikkapa GMX, GNS tai Perp Protocol.

Cap Finance tarjoaa defisijoittajalle kolme eri toimintoa tienata alustalla:

  1. Treidaus: sijoittaja voi treidata ETH:iä tai BTC:tä kuluttomasti ja 50x-vipua käyttäen.
  2. Likviditeettipooli: defifarmaaja voi tarjota ETH- tai USC -pohjaista likviditeettiä ja saada tätä vastaan tappiollisten treidien tuotot itselleen. Kannattaa muistaa, että pitkällä tähtäimellä suurin osa treidaajista teke tappiollista kauppaa ja tämän johdosta futuuripörssit ovat yleensä hyvin tuottoisia sijoituksia.
  3. $CAP-tokenin steikkaus: sijoittajat voivat myös steikata palvelun govenrancen-tokenin ja saada pientä tuottoa sitä vastaan.

Mistä palvelun tuotto muodostuu

Cap Finance tekee rahaa treidaajien tappiollisista kaupoista. Kuten alussa todettiin, palvelussa ei ole normaaleja treidauksen fee-maksuja eli tuotto pohjautuu puhtaasti tähän kasinona toimimiseen.

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu