Yearn Finance oli defin ensimmäisessä aallossa vuosina 2020-2021 menestykseen noussut yield aggregaattori. Yearn Financen menneisyyteen mahtuu monta defin historiankirjoihin jäävää tapahtumaa, ehkä merkittävin näistä oli sen perustajan Andre Cronjen omistuksien luovuttaminen DAO:lle ja yhteisön hallintaan.

Yearn Financen YFI-tokeneita ei tämän johdosta luoda enää yhtään kappaletta eli koko supply on lohkoketjussa. YFI-tokenilla ei ole siis lainkaan inflaatiota. Total supply on 36,666 kpl YFI-tokeneita, eli se on moninkertaisesti pienempi kuin esimerkiksi Bitcoinilla.

YFI:n market cap on tippunut Yearn Financen nousukaudesta miltei -90 % ja se ei ole ollut viime aikoina Twitter- tai Youtube -shillaajien suosiossa. Myöskin Yearn Finance v2:n tuotot ovat olleet suhteellisen matalia verrattuna muihin vaihtoehtoihin.

Yearn Financen vaultit ovat ns. yield aggregaattoreita eli jokainen niistä sisältää oman strategiansa, jonka mukaisesti kyseinen vault sijoittaa. Niiden idea on yksinkertaistaa ja helpottaa tavallisen defisijoittajan arkea, mutta ennen kaikkea tarjoa myös defipalveluille tapa saada tuottoa vaikkapa niiden treasuryssä oleville varoille.

Yearn Financen uusien talletuksien määrä on ollut tasaisessa laskussa 2020 ja 2021 defimarkkinan kuumimpia aikoja lukuunottamatta.

Myös Yearn Financen TVL eli palveluun sitoutunut rahamäärä on ollut laskussa. Tässä metriikassa on tosin tärkeää huomioda, että alla oleva kuvaaja esittää arvon dollareissa, eli siihen vaikuttaa poolissa olevien tokeneiden arvo ja se on ollut laskusuunnassa koko tämän vuoden.

veYFI-token järjestelmä on tulossa

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu