Tämä verkkokurssi koostuu videoista ja materiaaleista, jotka julkaistiin alunperin itsenäisenä verkkokurssina erillisessä alustassa. Koska alustan ylläpito alkoi kustantamaan hieman liikaa suhteessa verkkokurssin käyttäjiin, päätin siirtää verkkokurssin materiaalit Defi Suomen blogin alle.


Suomalainen treidausalusta kryptoille, KvarnX

Kaikki eivät välttämättä halua säilyttää kryptojaan selainlompakossa, opetella avainlausekkeen suojaamista tai privaattiavaimia. KvarnX on tähän tarpeeseen luotu luotettava suomalainen, reguloitu ja turvallinen alusta treidata yli 28 kryptovaluuttaa.

 1. Turvallinen: Säännelty ja turvallinen, tarjoaa instituutiotason säilytysratkaisuja.
 2. Edullinen ja läpinäkyvä hinnoittelu: Alhaiset kaupankäyntikulut ja ei piilokuluja.
 3. Kattava raportointi: Tarjoaa tapahtuma- ja omistusraportteja sekä vero- ja kirjanpitoraportteja.
 4. Laaja token-valikoima: Yli 28 kryptovaluuttaa ja lisää tulee jatkuvasti
 5. Ammattitason likviditeetti: Tehokas toimeksiantojen toteutus, joka etsii parhaan likviditeetin markkinoilta

Tämä verkkokurssi on kaikkien Defi Suomen maksullisten tilaajien käytettävissä. Mikäli sinulta puuttuu vielä Defi Suomen jäsenyys, voit napata itsellesi sellaisen alla olevasta linkistä. Sillä saat pysyvän -30 % alennuksen tilauksesta.

Premium-jäsenyydellä saat pääsyn kaikkiin Defi Suomen artikkeleihin, oppaisiin, verkkokursseihin ja analyyseihin. Tämän lisäksi saat vielä pääsyn suljettuun Discord-ryhmään, johon tulee päivittäin vinkkejä uusista mielenkiintoisista sijoitusmahdollisuuksista, defipalveluista ja avautuvista lohkoketjuista.

Defi Suomi
Defin uusimmat vinkit, syväanalyysi, oppaat ja uutiset selkeästi suomeksi tarjoiltuna.

Nappaa -30 % tarjousta tästä!

💡
Disclaimer!
Ennen kuin hyppää tutustumaan defin mielenkiintoiseen ja valtavalla tahdilla kehittyvään maailmaan:
=> Mikään tällä verkkokurssilla mainittu palvelu, kryptovaluutta tai defiprojekti ei ole suositus sijoittaa siihen. Tämä verkkokurssi on tarkoitettu vain informatiiviseksi sisällöksi palveluiden toiminnasta.
=> Kryptomarkkinat ovat volatiili ja korkean riskin markkina. Käyttäjän tulee itse huolehtia omasta tietoturvastaan ja varoistaan. Sijoitustoiminta sisältää riskin sijoitettujan pääomien menetyksestä.

Intro

Kurssin sisällöstä ja opettajasta

Defi Suomi perustettiin vuoden 2021 lopussa tarjoamaan suomalaisille defin käyttäjille ajankohtaista tietoa ja yhteisö, jossa käydä keskustelua. Defi Suomi sai alkunsa Telegram-ryhmänä, josta se laajentui omaksi blogikseen vuoden 2022 alussa.

Defi Suomen tavoitteena on osaltaan rakentaa koko defimarkkinaa Suomessa, tarjota suomalaisille sijoittajille laadukasta defiin liittyvää sisältöä, oppaita ja ennen kaikkea paikallisen yhteisön tuki.

Oma historiani ja kokemukseni sijoittajana:

 • Osakesijoittaja vuodesta 2000. Olen treidannut yksittäisiä osakkeita kuin myöskin erilaisia ETF-rahastoja.
 • Johdannnaistuotteita ja forex-sijoittamista vuodesta 2007. Samassa yhteydessä tuli kokeiltua myös algoritmipohjaista bottisijoittamista.
 • Bitcoinin löysin vuonna 2014. Ostin ensimmäisen bitcoinini hintaan $500 ja myin sen innoissani hieman sen jälkeen hintaan $1000...
 • Ethereumista ja älysopimuspohjaisesta mallista kiinnostuin vuonna 2015
 • Defissä mukana vuodesta 2020
 • MBA Helsingin kauppakorkeakoulusta

Defin perusteet: defi vs. tradfi, toimintamalli, historia

Ennen kuin hypätään tutkimaan defin eri osa-alueita, on varmasti syytä lyhyesti käydä läpi sitä miten hajautettu rahoitus eroaa perinteisestä rahoituksen maailmasta ja mitä kaikkea defin historiassa on tapahtunut tähän asti.

Defin riskit

Aloittelevan defin käyttäjän on myös tärkeää tunnistaa erilaiset riskit joita älysopimuspohjaisiin palveluihin liittyy. Kaikkia riskejä ei voi poistaa täysin, joten riskien hajauttaminen on perinteistä rahoitusmarkkinaa tärkempää.

Defissä ei ole keskitettyä toimijaa, joka voisi tulla auttamaan käyttäjää esimerkiksi hakkeroinnin tai varojen menettämisen yhteydessä.

Defin tuotoista

Sitten päästäänkin katsomaan monelle varmasti sitä defin mielenkiintoisinta osa-aluetta eli erilaisia defipalveluiden tarjoamia tuottoja. Kannattaa muistaa nyrkkkisääntönä että mitä korkeampi tuotto, sitä korkeampi riskikin on tyypillisesti.

Mikäli et ymmärrä mistä tietyn defipalvelun tuotto syntyy, saatat sinä olla kyseinen tuotto eli se syntyy uusien käyttäjien mukanaan tuomien varojen myötä.

Defin jargonia ja sanastoa

DeFi:in osallistuminen voi alkuun tuntua hieman pelottavalta kaikkien uusien termien vilistessä ohi. Alla olevan linkin takaa löytyy yleiseimpiä DeFi:in liittyviä termejä.

Defi-sanakirja
DeFi:in osallistuminen voi alkuun tuntua hieman pelottavalta kaikkien uusien termien vilistessä ohi. Seuraavassa luettu auki yleiseimpiä DeFi:in liittyviä termejä.

Lompakot

Miten kryptolompakot toimivat

Ilman kryptolompakoita ei olisi lohkoketjua tai defiä. Tämän takia on tärkeää, että käyttäjällä on edes kohtalainen ymmärrys siitä miten ne toimivat ja miten erilaiset lompakot eroavat toisistaan.

Tämä artikkeli näkyy vain tasoille: Premium tai Defi 101: sisällöt aloittelijalle

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu