Kesästä lähtien työstössä oleva Defi 101: verkkokurssi defin aloittelijoille, on vihdoin saatu julkaisu kuntoon. Kurssi on suunnattu ennen kaikkea aloittelijoille, mutta siinä on myös hyvää materiaalia defiä jo jonkin verran käyttäneille.

Mitä verkkokurssi sisältää?

Verkkokurssi kattaa kaikki defin osa-alueet. Sen tavoitteena on antaa defimarkkinasta, sen työkaluista, riskeistä, hyödyistä ja mahdollisuuksista mahdollisimman kattava kokonaiskuva, jotta suomalainen kryptovaluutoista kiinnostunut sijoittaja voi lähteä turvallisin mielin tutustumaan defin eri palveluihin.

Kurssillä käydään läpi mm.:

 • Defin historia eli miten tämän päivän defimarkkina rakentui
 • Miten defi eroaa perinteisestä sijoittamisesta ja pankkipalveluista
 • Minkälaisia riskejä defisijoittaminen sisältää ja miten niihin kannattaa varautua
 • Minkälaisia tuottoja defin eri palveluista on odotettavissa. Tämän avulla sijoittajan on helpompi lähteä suunnittelemaan ja rakentamaan defisijoitussalkkuaan ja omaa henkilökohtaista sijoitussuunnitelmaa.
 • Defin sanasto ja terminologia, jotta ymmärrät paremmin mitä eri defin yhteisöissä ja blogeissa puhutaan
 • Mitä ovat kryptolompakot ja miten niitä käytetään. Saat opastuksen myös suosituimman selainpohjaisen lompakon, Metamaskin asennukseen ja käyttöön. Opit myös mitä ovat kaasumaksut ja miten ne määrittyvät.
 • Mitä ovat älysopimukset ja miten niitä käytetään. Kerron myös miten älysopimuksia auditoidaan ja kenen auditoijan raportteihin voi luottaa.
 • Miten kryptovaluuttoja siirretään lohkoketjusta toiseen
 • Opas stable coineihin eli vakaavaluuttoihin
 • Miten hajautetun pörssit toimivat ja miten niiden avulla tehdään tuottoisaa passiivista tuloa yield farmauksen avulla. Opit myös mikä on impermanent loss, sekä saat konkreettisen esimerkin Sushi Swapin avulla.
 • Opit miten defin lainapalvelut toimivat, minkälaisia riskejä niihin sisältyy ja minkätyypisiä sijoitusstrategioita niiden ympärille voi rakentaa
 • Tämän jälkeen hypätään edistyneempien käyttäjien maailmaan yield aggregaattoreiden ja autocompoundereiden avulla. Niitä käyttämällä voit entisestään automatisoida defisijoittamista ja nostaa siitä saatuja tuottoja. Näet käytännössä miten alan isointa ja suosituinta autocompounderia käytetään.
 • Mitä ovat defin johdannaismarkkinat ja minkälaisia palveluita sieltä löytyy edistyneemmälle defisijoittajalle
 • Mitä ovat defin infrastruktuuripalvelut ja miten niihin sijoittamalla voi tienata koko defin ekosysteemin kasvun kautta
 • Lopuksi laitetaan vielä kirsikka kakun päälle näyttämällä defin suosituimmat työkalut ja palvelut, joita voit hyödyntää defisijoittamisessa
 • Tämän kaiken informaation ja tiedon lisäksi saat vielä pääsyn yksityiseen Telegram-ryhmään, joka on rakennettu verkkokurssin opiskelijoita varten. Siellä voit kysyä sinua askarruttavia kysymyksiä verkkokurssin asioista ja saada allekirjoittaneet ja muiden opiskelijoiden tuen.
 • Tämän lisäksi jokaisen luennon yhteydessä on oma kommentointiosio, jossa voit myös kysyä julkisesti kyseiseen luentoon liittyviä kysymyksiä ja pyytää vaikkapa uutta, täydentävää materiaalia.

Tuliko ähky? 😅 Kurssi sisältää siis valtavan määrän tietoa. Tätä tietoa ei ole saatavissa missään muualla suomeksi tarjoiltuna verkkokursssina.

💡
Ostamalla verkkokurssin nyt, saat samalla pääsyn myös kaikkiin tuleviin luentoihin ja jälkikäteen lisättyihin materiaaleihin. Verkkokurssi tulee päivittymään käyttäjien palautteen ja toiveiden mukaisesti. Vuoden päästä verkkokurssin hinta voi olla moninkertainen, joten ostamalla verkkokurssin nyt, saat huomattavan edun.

Kenelle verkkokurssi sopii?

Verkkokurssi edellyttää tiettyä perusosaamista kryptovaluutoista ja internet-palveluiden käytöstä. Verkkokurssissa ei käydä läpi mitä kryptovaluutat ovat, miten lohkoketju toimii tai miten treidata kryptovaluuttoja. Verkkokurssi on suunnattu ennen kaikkea defistä eli hajautetun rahoituksen maailmasta kiinnostuneille. Se siis olettaa, että:

 • Olet jo tutustunut kryptovaluuttoihin ja tiedät yleisimmät kryptovaluutat. Ehkä olet jo ostanutkin niitä keskitetyn pörssin kautta, kuten Binance tai Coinbase.
 • Osaat käyttää erilaisia internet-palveluita ja muokata selaimen asetuksia sekä asentaa lisäosia (extensions)
 • Olet sijoittanut aiemmin esimerkiksi pörssiosakkeisiin, ETF:iin tai muihin sijoitustuotteisiin
 • Et omaa peliongelmaa. Defi tarjoaa 24/7 basaarin korkeille tuotoille ja peliongelmasta kärsivät saattavat vain pahentaa tilannettaan defin kautta.
 • Haluat rakentaa itsellesi passiivista tuloa kryptovaluutoilla treidaamisen sijaan. Defin erilaisilla kryptovaluutoilla ja defipalveluiden omilla tokeneilla voi toki myös tehdä voittoja pääoman arvon kasvun kautta, mutta se ei ole defin ensisijainen arvolupaus.

Kuulostaa hyvältä, miten pääsen mukaan?

Defi 101: aloittelijan opas defin maailmaan -verkkokurssi on lanseerausvaiheessa tarjolla vain 30 opiskelijalle. Tämän avulla voidaan varmistaa, että jokainen opiskelija saa varmasti tukea kurssin aikana.

Kurssi on myös tämän viikon ajan -50 % tarjouksessa. Sen normaali hinta (sis. ALV) on 210,80 € ja nyt saat sen poikkeuksellisesti hintaan 105,40 €.

Kurssilla on 30 päivän rahat takaisin takuu mikäli et ole tyytyväinen kurssin sisältöön tai laatuun. Toki toivoisin, että ennen rahojen palautusta kertoisit mitä kurssista jäi puuttumaan ja antaisit mahdollisuuden korjata asia.

Kurssipaikkoja on siis rajoitetusti, joten toimi nopeasti:

Defi 101: aloittelijan opas defin maailmaan

Jos epäröit niin anna kurssilaisten kertoa mielipiteensä ensin

Kurssi antoi loistavan kick-startin oman defimaailman ymmärtämiseen. Kattavasti asiaa esimerkkien avulla. – Tuukka
Kurssin aihepiiri tullut ylätasolla tutuksi Defi Suomen - telegram ryhmää seuratessa pidempään, mutta käytännön tasolla aikaa ei vaan ole ollut hypätä passiivisesta hodlerista Defi maailmaan, ja jumahtanut Cefi:n maailmaan. Monesti olen aloittanut Defi perusasioiden tutkimisen mutta en ole vaan päässyt käytännön tasolle koska useampi perusasia ollut epäselvä. Kaltaiselleni hodlerille, mutta Defi aloittelijalle, kurssin sisältö oli hyvinkin arvokas ja paikkasi useamman selkeän puutteen perustietojen suhteen. Vahva suositus muille aloittelijoille, joilla ennestään hieman kokemusta kryptoista. Odotan innolla jatkokurssia! – Kaius
Kurssi on mielestäni aloittavalle defi-sijoittajalle erinomainen tietopaketti ennen tositoimiin ryhtymistä. Verkkokurssissa käydään läpi oleellisimmat asiat Metamask-lompakon asennuksesta lähtien ja kurssin kärki on defin ja kryptojen riskin kannalta järkevällä tasolla. Kurssin pitäjällä on selkeästi pitkä ja vankka kokemus defistä ja kryptoista yleensä. Lämmin suositus defistä ja kryptovaluutoista kiinnostuneelle sijoittajalle. – Kristian
Kurssin sisältö oli rakennettu etenemään loogisesti. Sisältöä oli runsaasti, muttei kuitenkaan liikaa aloittelijan kannalta. Sisältö vastasi odotuksia ja kurssin läpikäytyä aloittelija on saanut hyvän kuvan defin perusasioista. Videot olivat sopivan mittaisia ja niitä oli miellyttävä kuunnella. Suosittelen kurssia ehdottomasti kaikille defistä kiinnostuneille. – Antti
Kurssin sisältöön perehdyttyäni toivon omistavani aikakoneen, jotta voisin aloittaa sijoittamisen aivan puhtaalta pöydältä (kesästä 2020). Olen tähän mennessä raapinut tietoa milloin mistäkin ja varmuudella tehnyt myös virheitä. Mitä pidemmälle etenin materiaalissa, sitä vähemmän tajusin tietäneeni koko aiheesta. – Matti

Vielä ehtii: https://defi-suomi.teachable.com/p/defi-101-aloittelijan-opas-defin-maailmaan?coupon_code=ITSON50

Heräsikö kysyttävää? Laita sähköpostia: cee@defisuomi.fi

Jaa tämä postaus