Hyvää keväistä sunnuntaita defikansa! Kevään vihertämisestä huolimatta markkinoilla nähtiin tällä viikolla punertavaa korjausliikettä.

Muistutuksena kaikille lukijoille: tämä viikkokirje tulee tästä lähtien ainoastaan Defi Suomen maksaville tilaajille. Saat jatkossa tämän uutiskirjeen sekä pääsyn kaikkiin Defi Suomen oppaisiin vain vaivaisella 5 €/kk ja tuet samalla Suomen ainutta defiin erikoistunutta mediaa.

Lähdetäänpä katsomaan mitä kaikkea viikon aikana tällä kertaa tapahtui!


Defi Suomen Discord-ryhmässä tapahtunutta:

Jatkossa saat pääsyt tähän laadukkaaseen Discord-ryhmään erillisellä 5 € /kk -tilauksella ja voit napata sen itsellesi täältä: https://launchpass.com/defi-suomi/discord

Defi Suomi #uusi-käyttäjä-aloita-tästä on LaunchPass
Tervetuloa ostamaan Defi Suomen Discord-jäsenyyttä!Pelkän sisällön kuluttamisen sijaan, on tärkeää, että sinulla on tukenasi defistä kiinnostunut, aktiivinen ja osallistuva yhteisö. Markkina on vielä hyvin alkuvaiheessa ja se sisältää paljon riskejä, teknisiä ongelmia ja jatkuvasti markkinoille tul…
  • Nosto maanantaina startanneesta uudesta dexistä Arbitrumissa
  • Merkittävä L1-lohkoketju, joka on herännyt uudestaan eloon daily address -metriikan näkökulmasta. Kyseiseen lohkoketjuun on myös noussut muutamia mielenkiintoisia instituutiolle rakennettuja lohkoketjuratkaisuja.
  • 10 mielenkiintoista projektia airdrop-jahtaukseen sekä ohjeet mitä niissä kannattaa tehdä
  • Vinkki uudesta LSD-projektista, joka rakentaa korin eri LSD-tuotteista. Tätä kautta sijoittaja voi vähentää yksittäisen LSD-projektin tai steikatun ETH-tokenin riskiä
  • Uusi strukturoituja optiotuotteita tarjoava projekti on käynnistymässä Arbitrumissa
  • Lohkoketju, joka rakentaa EVM:n päälle rinnakkaisprosessointia joka nostaa kyseisen lohkoketjun prosessointikykyä moninkertaiseksi
  • Pohdintaa eräästä ETH-lainastrategiasta, jolla välttää position likviditoinnin
  • 577 % APR-tuotto uudelle Bytemasonin stable coinille Optimism:n lohkoketjussa
  • Vinkki uudesta Uniswap v3:n rajatulla likviditeetillä toimivasta uudesta pörssistä, joka automaattisesti siirtää tarjottua likviditeettiä hinnan mukana.

Markkinatapahtumat

Makromarkkinassa tämän viikon merkittävin tapahtuma, tai vähintään mielenkiintoisin, oli varmasti Gary Genslerin kuuleminen Yhdysvaltojen kongressissa.

Häntä haastettiin useaan otteeseeen erilaisista kryptoaiheisista kysymyksistä, mutta hän onnistui tapansa mukaan kiemurtelemaan ulos vastaamatta järkevästi oikeastaan mihinkään. Jokaisella kongressin edustajalla oli käytettävissään 5 minuuttia kysymyksiin Genslerin kanssa, ja hänen oli helppo pitkittää vastauksiaan niin kauan, että aika meni umpeen. https://www.theblock.co/post/226877/gensler-sec-congress-hearing-crypto

Garyn mielestä koko toimialan toimintamalli pohjautuu non-complianceen eli reguloimattomuuteen: https://www.dlnews.com/articles/regulation/gary-gensler-sec-house-financial-services-committee-crypto-grilling/

Tässä muuten hyvä Paradigm:n postaus siitä miksi SEC:n nykyinen “ohjeistus” on täysin epäkelpo reguloimaan kryptomarkkinaa: https://policy.paradigm.xyz/writing/secs-path-to-registration-part-iii.

Kritiikki SEC:iä kohtaan kohdistuu siihen, että nykyinen arvopaperilainsäädäntö ja siihen liittyvä tiedonantovelvollisuus eivät sovellu kryptovaluuttojen ja niihin liittyvien omaisuuserien erityispiirteisiin. SEC:n lähestymistapa pyrkii soveltamaan perinteisten arvopaperien sääntelyä kryptovaluuttoihin, mikä voi aiheuttaa harhaanjohtavia tai puutteellisia tietoja sijoittajille, koska kyse ei ole samoista pääomaluokista ja niitä ei suoraan vertailla.

Paradigm kritisoi erityisesti sitä, että SEC ei ole selkeästi määritellyt, mitä tietoja kryptovaluuttoihin liittyen on olennaista tai "materiaalia" sijoittajille. Nykyinen tiedonantovelvollisuus keskittyy tietoihin, jotka eivät ole relevantteja kryptovaluuttojen omistajille, kuten liiketoiminnan ja taloudellisen informaation sekä yrityksen johtohenkilöiden tietojen osalta. Samalla puuttuvat kryptovaluuttojen kannalta keskeiset tiedot, kuten hallinnointi, turvallisuus, verkkosuunnittelu, tokenomikka ja käyttötarkoitus.

Paradigmin mukaan SEC:n tulisi työskennellä yhdessä kryptoalalla toimivien yritysten kanssa kehittääkseen toimialalle räätälöityjä tiedonantovaatimuksia, jotka antavat kryptovaluuttojen käyttäjille ja sijoittajille tarvitsemansa tiedot sijoittamisen tueksi. Nykyinen lähestymistapa voi johtaa palveluiden ja toimijoiden laadun heikkenemiseen kryptovaluuttamarkkinoilla, mikä puolestaan vahingoittaa käyttäjiä, sijoittajia ja markkinoita yleisesti.

Muut markkinatapahtumat

Etherin kumulatiivinen steikkausmäärä lähti selvään laskuun Shanghai-päivityksen myötä. Tämä oli odotettavissa:

Lidolla on edelleen merkittävä osuus likvidien steikkaustokeneiden markkinasta. Tämä tilanne korjaantuu markkinakilpailun myötä.

BTC.d eli Bitcoinin dominanssitaso hakkaa päätään resistanssiin. Jos tästä mennään yli, tarkoittaa se erittäin negatiivista tilannetta pienemmille kryptovaluutoille.

Itse pidän varojani tässä markkinatilantessa lähinnä isoissa kryptovaluutoissa, kuten esim. ETH tai BTC.

Mutta ETHBTC pärjää myös hyvin bitcoinin dominanssista huolimatta.

Smart money tuntuu ostava kryptoja, koska heidän stable coin -osuutensa ovat olleet koko tämän vuoden laskusuunnassa.

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu