Unstoppable on yhteisöomisteinen hajautettu vaihtoalusta (DEX), joka pyrkii korvaamaan keskitetyt pörssit. Unstoppable DEX tarjoaa swappeja ja perpetuaalifutuureita,  ja se aikoo kilpailla keskitettyjen pörssien kanssa tarjoamalla palvelun vastaavilla ominaisuuksilla ja käytettävyydellä.


Unstoppablen takana oleva tiimi on kokenut ohjelmistokehittämisessä sekä web 2.0- että web 3.0-teknologioissa, ja he ovat sitoutuneet rakentamaan ennen kaikkea hajautettuja lohkoketjupohjaisia ratkaisuja. Unstoppable tarjoaa myös alivakuudellisia lainoja treidaajille ja likviditeetin tarjoajille. Yleisesti ottaen Unstoppable pyrkii tarjoamaan tavallisille käyttäjille helppokäyttöisen ja saavutettavan DEX:än säilyttäen kuitenkin lohkoketjun tarjoaman hajautuksen edut.

Tuotteet ja kilpailu keskitettyjen pörssien kanssa

Unstoppable pyrkii tarjoamaan kokonaisvaltaisen ja monipuolisen palvelun, joka kilpailee käyttökokemukseltaan keskitettyjen pörssien kanssa, kuten vaikkapa Binance tai Coinbase. Normaalin treidauksen lisäksi he aikovat tarjota erilaisia ​​ominaisuuksia ja palveluita, joita löytyy yleensä keskitetyistä pörsseistä, kuten marginaalikauppaa, futuurikauppaa ja lainausta.

Unstoppable ei ole siis rakentamassa uutta Uniswapiä tai GMX:ää. Sen tavoitteena on rakentaa yhden käyttöliittymän alle kaikki defisijoittajan tarvitsemat palvelut helppokäyttöisen käyttölittymän alle. Nähtäväksi jää kuinka hyvin he pystyvät tulevaisuudessa roadmapinsa kautta lunastamaan tämän lupauksen.

Tiimi on sitoutunut web2-taustasta huolimatta rakentamaan ennen kaikkea lohkoketjupohjaisia hajautettuja ratkaisuja, mikä tarkoittaa, että käyttäjillä on hallinta omista varoistaan ​​eikä heidän tarvitse luottaa keskitettyihin palveluihin tai kolmansiin osapuoliin.

Tulevia ominaisuusksia:

  • Spot- ja margin treidaus
  • Integroitu lainapalvelu
  • Treidaa puhelimessasi mobiilisovelluksella
  • Yksinkertaiset kirjautumis- ja tilinhallintaratkaisut account abstractionin avulla
  • Tarjoa likviditeettiä ilman impermanent loss -riskiä
  • On-ramp ja off-ramp fiatille
Toki kannattaa muistaa, että usein alkuvaiheessa projektin on pidettävä jonkin verran muutosoikeuksia mm. älysopimuksissa, jotta niitä voidaan päivittää mahdollisen bugin myötä.

He aikovat tarjota saumattoman ja intuitiivisen käyttäjäkokemuksen, joka vetoaa sekä kokeneisiin treidaajiin että uusiin käyttäjiin, jotka eivät ole perehtyneitä kryptovaluuttakaupan maailmaan. Unstoppable pyrkii myös tarjoamaan avoimen ja luotettavan alustan, jossa käyttäjät voivat olla varmoja siitä, että heidän varansa ovat turvallisia ja että alusta ei harjoita kyseenalaisia ​​käytäntöjä.

Hajautus ja varojen hallinta

Unstoppable rakentaa pörssialustan täysin lohkoketjun päälle eli kaikki varannot ovat koko ajan käyttäjien hallittavissa, toisin kuin esimerkiksi keskitetyissä pörsseissä. Tämän lisäksi pörssin toiminta on täysin läpinäkyvää, toisin kuin esimerkiksi keskitetyissä pörsseissä, joissa on edelleenkin vaikea todentaa pörssin olevan maksukykyinen ja säilyttävän käyttäjien varoja turvallisesti. Tämän läksyn moni sijoittaja oppi viime syksynä FTX:n kanssa.

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu