Hyvää huomenta defikansa! Tällä kertaa viikkokirje pläjähtääkin sähköposteihinne ja internetseihin jo lauantaina, sillä olen huomenna taas itse reissun päällä. Lähdetään siis katsomaan mitä kaikkea defimarkkinassa tapahtui kuluneen viikon aikana.


Defi Suomen uudet sisällöt

Näin rakensin itsestään takaisin maksavan lainan Aave-lainapalvelun avulla: https://www.defisuomi.fi/itsestaan-takaisin-maksava-laina-aave-lainapalvelun-avulla/

Tässä vielä linkki kaikille avoimeen artikkeliin: https://www.defisuomi.fi/nain-maksoin-keittioremontin-defin-avulla/. Arvostaisin kovasti jos voit jakaa sitä eteenpäin :)

Discordissa tapahtunutta:

  • Arbitrumiin on syntymässä uusi LSD-likviditeettiä tarjoava palvelu ja toinen joka tarjoaa LSD:lle likviditeettiä eri ketjujen välillä ja etsii parhaita tuottoja
  • Uusi palvelu, joka rakentaa infraa vakuudettomille lainoille defiin
  • Uusi proof-of-humanity -pohjainen palvelu, joka rakentaa oman tokenin päälle ratkaisua, jossa käyttäjä voi todistaa olevansa oikea ihminen. Tätä voidaan myöhemmin hyödyntää erilaisissa identifikaatioratkaisuissa ilman, että käyttäjän tarvitsee paljastaa itseään
  • Potentiaalinen vaihtoehtolompakko Metamaskille, jossa on defin käyttäjän kannalta paremmat toiminnot ja modernimpi UX
  • Huhuja ja uutisia Metamaskin tokenista
  • Uusi defipalvelu, joka on näköjään julkaisemassa tämän kierroksen Degen Boxia eli vivutettia yield farmingia. Sen ideana on tallettaa ns. yield bearing asset palveluun ja he uudelleen sijoittavat sen monta kertaa samaan paikkaan. Tämän strategian avulla sekä laina että vakuus on samassa valuutassa jolloin likvidoinnin riski pienenee (mutta ei katoa!) ja esim. stable coinien tuotto nousee.
  • Vinkki siitä mikä defikategoria saattanee pärjätä hyvin potentiaalisessa kesän laskumarkkinassa
  • Arbitrumiin on avautumassa uusi money market, jossa oman lainaposition riskin hallinta on helpompaa kuin esim. Aavessa.
  • Jälleen uusi treidausalusta Arbitrumiin, jossa oma reward-ohjelma. Sen avulla voi tienata lisätuloja treidaamalla näissä uusissa dexeissä, joita tuntuu avautuvan miltein päivittäin

PS. Saat pääsyn Discordiin vaivaisella 5 €/kk-hinnalla täältä:

Defi Suomi #uusi-käyttäjä-aloita-tästä on LaunchPass
Tervetuloa ostamaan Defi Suomen Discord-jäsenyyttä!Pelkän sisällön kuluttamisen sijaan, on tärkeää, että sinulla on tukenasi defistä kiinnostunut, aktiivinen ja osallistuva yhteisö. Markkina on vielä hyvin alkuvaiheessa ja se sisältää paljon riskejä, teknisiä ongelmia ja jatkuvasti markkinoille tul…

Markkinatapahtumat

Markkinoilla tapahtui tällä viikolla merkittävää volatiliteettiä. Viikon aikana oli useampia huhuja siitä, että Mt. Goxin ja Yhdysvaltojen hallinnon omistamia bitcoineja olisi myyty markkinoille. Tästä ei ole kuitenkaan täyttä varmuutta ja se voi osoittautua vain huhuksi. Tästä huolimatta nämä dipit syötiin markkinoilta hyvin nopeasti pois.

Itse uskon, että tällä hetkellä isot toimijat, valaat, instituutiot ja jopa valtiot ovat havahtuneet bitcoinin merkitykseen suojautumisvälineenä ja ne yrittävät muilta salaa akkulumoida bitcoinia itselleen. Mikäli kävisi ilmi, että merkittävät toimijat keräävät bitcoinia minkä ehtivät, aiheuttaisi se kaikkien aikojen fomon eli ostopaniikin, koska bitcoinien määrä on rajattu, mutta kysyntä voi olla ääretön.

Tämän lisäksi First Republic Bank on ajautumassa keskushallinnon syliin ja aiemmista virallisen median uutisoinneista huolimatta tämä pankkikriisi ei ole vielä ohi. Sama ilmiö tapahtui myös 2008 kun keväällä tapahtuneet pankkien romahdukset johtivat lopulta koko markkinan kaatumiseen syksyllä.

Koko kryptomarkkinan koko ei ole vielä lähtenyt merkittävään kasvuun, verrattuna edelliseen härkämarkkinaan.

Merkittävimmät nousut nähtiin lähinnä Solanan lohkoketjuun siirtyneestä Helium-projektista ja uudesta meemikolikosta eli PEPE:stä.

Stable coinien market cap pysyy tasaisena eli uutta rahaa ei virtaa kryptomarkkinaan niiden kautta tällä hetkellä.

Edellisistä uutiskirjeistä tuttu laskutrendi keskitettyjen pörssien stable coin varannoissa jatkuu myös edelleen. Mikäli uutta rahaa ei ole tullut markkinoille niin näitä stable coineja on siis käytetty kryptojen ostamiseen. Töllöin voi olla painetta myös lievälle romahdukselle.

Defimarkkina kyntää samaa vaakatasoa edelleen. Siitä ei ole ollut mainittavaa melkein puoleen vuoteen.

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu