Hyvää helteistä huomenta defikansa! 🌞 Perinteinen sell in may and go away -strategia ei näytä toteutuvan ainakaan vielä kryptomarkkinan osalta. Kaikkea mielenkiintoista on taas tapahtunut viikon aikana, joten eiköhän hypätä käymään läpi taas viikottaista infopakettia!


Defi Suomen uudet sisällöt

Tiivis artikkeli Uniswapin v4:n uusista ominaisuuksista:

Uniswap v4: Hajautetun pörssin seuraava sukupolvi
Uniswap, suosittu hajautettu pörssi (DEX), on ilmoittanut seuraavasta versiostaan, Uniswap v4:stä. Tämä uusi versio tuo mukanaan merkittäviä parannuksia ja uusia ominaisuuksia, jotka voivat mullistaa hajautetun rahoituksen (DeFi) maailman. Kannattaa huomioida, että Uniswap on julkaissut vasta lähdek…

Discord-ryhmässä tapahtunutta

  • Vinkki 8 mielenkiintoisesta ZKsync-projektista
  • Taiki Maedan GMX-strategia
  • Vinkki uudesta Thena-forkista perppi-markkinalle
  • Eräs iso yield aggregaattori on ilmeisesti tulossa Optimism:n puolelle, joka voi olla positiivinen uutinen myös kyseisen palvelun tokenin kannalta
  • Lista mielenkiintoisista palveluista seurattavaksi, josta itse seuraan kahta Pendle War:n ympärille rakentuvaa yield aggregaattoripalvelua
  • Vinkki uudesta LST/LSD-markkinan pelurista, joka on vasta tulossa markkiniolle
  • Bullish-thread Mux:n puolesta
  • Vinkki Arbitrumissa toimivasta palvelusta, joka kasvaa ja maksaa n. 70 % APR-tuottoa ETH:nä

Haluatko saada pääsyn Defi Suomen suljettuun Discord-ryhmään? 😎 Nappaa tästä naurettavan edullinen (5 €/kk) tilaus tästä: ➡️ https://launchpass.com/defi-suomi/discord.

Saat sillä yhteisön tuen, uusimmat vinkit defipalveluista, hakkeroinneista, artikkeleista, lohkoketjuista ja monista muista sijoittamiseein vaikuttavista tekijöistä.


Markkinatapahtumat

Vahva työmarkkinatilanne Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain työmarkkinat ovat vahvat. Toukokuussa työpaikkojen kasvu ylitti odotukset, mikä viittaa terveeseen työllisyystilanteeseen. Kuitenkin kotitalouksien kysely esitti ristiriitaisia tietoja, joissa työvoiman osallistumisaste pysyi paikallaan ja työttömyysaste nousi.

Vaikka on olemassa erilaisia näkemyksiä taantuman mahdollisuudesta, positiivinen työllisyysraportti on herättänyt optimismia sijoittajien keskuudessa. Osakemarkkinat ovat reagoineet positiivisesti ja tämä on näkynyt mm. teknologia-osakkeiden hinnoissa. S&P:n top 10 osaketta hallitsevat miltein 60 % koko sen market capista ja vastaavat pitkälti tästä lyhyestä bull runista.

Inflaatiohuolet

Yllättäen työmarkkinatilanne on vaikuttanut vain vähän inflaation nousuun, mutta sen vaikutus inflaatioon todennäköisesti kasvaa ajan myötä. Jotta inflaatio saadaan hallintaan, työvoiman kysynnän ja tarjonnan välillä on oltava tasapaino. Federal Reserven toteuttamat toimenpiteet saattavat olla tehokkaita mutta usein niiden ongelmana on pitkä lag-aika toimenpiteen ja sen vaikutuksen välillä. Rahoituspolitiikan vaikutusten näkyminen vie aikaa, joten vain aika näyttää, ovatko politiikat todella tehokkaita inflaation hillitsemisessä.

Fed päätti pitää keskiviikon FOMC-tapaamisessa ohjauskoron ennallaan ensimmäistä kertaa pitkästä aikaan, mutta he myös vahvasti indikoivat nostavansa sitä tulevaisuudessa. Tämä ilmoitus kiristysten jatkumisesta jatkoi markkinan rankaisua.

Fedillä on myös riski, että he kiristävät liikaa ja liian pitkään, joka johtaa taas inflaation vastakohtaan, deflaatioon. Se on taas velkapohjaiselle taloudelle huomattavasti vaarallisempi ilmiö, koska lainanhoitokyky heikkenee merkittävästi.

Suurin osa sijoittajistakin tuntuu odottavan inflaation vähenevän. Se ei tietenkään tarkoita, että Fed luopuisi tiukasta linjasta ajoissa.

Jeremy on pitänyt linjastaan kiinni, joten vaikka koronnostoja ja niiden voimakkuutta voi aina epäillä, ei kannata automaattisesti odottaa niiden jäävän pois vain sen takia, että markkina niin uskoo.

Pankkikriisit

Keväinen pankkikriisi on heikentänyt koko taloutta ja sen toimintaa. Federal Reserven ja valtiovarainministeriön nopeiden toimien ansiosta kriisi saatiin kuitenkin hallintaan, ja pankkien kaatumisen dominoefekti pystyttiin välttämään. Vaikka luottomarkkinoilla on vielä joitakin jälkivaikutuksia, tilanne näyttää palaavan normaaliksi. Täytyy tosin mainita, että bank runin sijaan käynnissä on ns. bank walk, missä talletukset valuvat hiljalleen pankeista rahamarkkinarahastoihin, jota tarjovat 3-4 % korkoa.

Kiinan kasvun hidastuminen

Kiinan talouskasvun hidastuminen on vaikuttanut globaaleihin hyödykemarkkinoihin, mikä on johtanut metallien, kuten kuparin, rautamalmin ja teräksen, hintojen jyrkkään laskuun. Koska Kiina on suuri hyödykkeiden kuluttaja, vaikutukset tuntuvat maailmanlaajuisesti.

Useat tekijät viittaavat Kiinan talouden heikkouteen, mukaan lukien vähenevät vähittäismyynti, teollisuustuotannon lasku jaheikentynyt yksityisen sektorin investointi. Yllättävä lasku valmistavan teollisuuden PMI:ssä (Purchasing Managers' Index) lisäsi huolia, viitaten jatkuvaan laskuun valmistusteollisuuden toiminnassa ja heikkoon kysyntään pääomahyödykkeille.

Gary Genslerillä lämpenee tuli penkin alla:

Pieni hauska välimeemi muistuttamaan tämän kaiken pelottelun merkityksestä omaan sijoittamiseen ja ajoittamiseen.


Yleisesti SEC:n päätökset ovat rankaiseet TOP3:ia tällä viikolla.

Kuten myös altteja:

Hieman pidemmässä kuvassa trendi näkyy selvemmin:

Pelkotila alkaa yltymään hiljalleen markkinoilla. Toki olemme vielä kaukana viime syksyn tilanteesta.

Ns. Nansenin träkkäämä Smart money on pitänyt stable coin allokaation samalla tasolla jo useamman kuukauden. Se ei siirtynyt SEC:n haasteiden mukana vahvemmin stable-pohjaiseen positioon, joka on selvä luottamuksen osoitus markkinoille:

Pääoma pysyy myös vahvasti mukana steikatuss ETH:ssä. Tällä hetkellä melkein 10 miljoonaa Etheriä on steikattu suoraan tai likvidien steikkaustokeneiden kautta proof-of-stakeeen:

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu