Hyvää huomenta Suomen sinnikäs defikansa! Defi on julistettu kuluvalla viikolla taas kerran kuolleeksi monen cryptovaikuttajan toimesta, vaan lähdetään katsomaan pitääkö se paikkaansa. Defissä on tapahtunut taas monia mielenkiintoisia uudistuksia ja julkistuksia.


Hox lukija! Kaipaan sinun apua tämän uutiskirjeen kehittämisessä! 👋 Haluan, että tämä viikottainen uutispläjäys tarjoaa juuri sinulle tärkeää sisältöä.

Defi Suomen lukijakysely

Voit vastata alla tai osoitteessa: https://forms.gle/APh6Y7XJ1JRKWRcR8

Defi Suomen uudet sisällöt

Kirjoittelin tällä viikolla valmiiksi Defi Suomen oppaan suosittuun friend.tech-palveluun:

  • Mistä siinä on kyse ja mihin se perustuu
  • Mitä riskejä palvelun käyttöön sisältyy ja miten niitä vältetään
  • Miten palvelu asennetaan
  • Miten sinne siirretään varoja ja miten palvelu asennetaan Metamaskiin
  • Miten palvelua käytetään
  • Lista kätevistä työkaluista, joilla palvelun käyttöä voi tehostaa tavallisiin käyttäjiin nähden
Opas Friend.tech-palveluun
Tämä opas käy läpi mistä friend.tech-palvelussa on kyse ja opastaa sen käyttöön. Artikkelissa käytettävät esimerkit eivät ole ostosuositus ostaa mitään friend.tech-palvelun assettia tai osaketta. Huomioithan, että friend.tech-palvelu on hyvin tuore, sillä on anonyymi kehittäjä, ja näin ollen siihen…


Defi Suomen Discord-ryhmässä tapahtunutta


Markkinatapahtumat

Istu käsien päällä ja odota rauhassa:

Alkukesän aktiviisuus on vaihtumassa kryptosykleistä tuttuu “summer slumpiiin”. Aktiivisten lompakon osoitteiden määrä on ollut tasaisessa laskussa.

Samoin kehittäjien aktiivisuus. Tämä on mielestäni lompakoita merkittävämäpi ja vaarallisempi trendi. Toki tähän vaikuttaa myös se, että nykyisestä markkinatilanteesta johtuen uusia projekteja ei tule jatkuvaan tahtiin maailmalle ja olemassa olevien kehitystarpeet vähenevät. Mutta silti hälyyttävä trendi.

Viime viikkoisen bitcoinin romahduksen myötä tuttu Fear & Greed -indeksi on lähtenyt myös vahvaan laskuun.

Kyseisessä romahduksessa likvidoitiin yli miljardin edestä arvoa. Suurin osa vivutettuja long-positioita keskitetyissä pörsseissä.

Samassa yhteydessä edellisen viikon aikana noin -$55 miljoonan edestä varoja siirtyi ulos lohkoketjusta. Merkittävin oli tässäkin tapauksessa bitcoin.

30 % bitcoinista ei ole liikkunut yli viiteen vuoteen eli kolmannes bitcoinin omistajista on hyvin sitoutunut omistamiseen. Tähän kannattaa vielä lisätä keskitettyjen pörssien yhä vähenevä bitcoinin määrä, eli likviditeetti vähenee vahvasti. Tämä voi olla hyvä asia potentiaalisen nousun näkökulmasta, mutta voi yhtä hyvin tarkoittaa viime viikolla koetun tiputuksen tapaista shokkireaktiota.

Bitcoinin hintaan vaikuttavat lyhyen aikavälin riskit eivät ole poistuneet. Itse uskon, että bitcoinin hinta jatkaa laskemistaan lyhyellä aikavälillä. Pitkäaikaiselle sijoittajalle tämä ei ole merkitykselliistä.

Huomioitavaa on myös bitcoinin volatiliteetti, mikä on edelleen pitkäaikaisten keskiarvojen alapuolella, vaikka viime päivänä onkin tapahtunut merkittäviä liikkeitä.

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu