Tämä opas käy läpi mistä friend.tech-palvelussa on kyse ja opastaa sen käyttöön. Artikkelissa käytettävät esimerkit eivät ole ostosuositus ostaa mitään friend.tech-palvelun assettia tai osaketta. Huomioithan, että friend.tech-palvelu on hyvin tuore, sillä on anonyymi kehittäjä, ja näin ollen siihen sisältyy iso riski varojen menettämisestä. Mikäli päätät kokeilla palvelua, älä sijoita siihen enempää varoja kuin olet valmis menettämään!


Kryptovaluuttojen ja lohkoketjuteknologian maailma on jatkuvassa muutoksessa, ja uusia innovaatioita syntyy päivittäin. Yksi viimeisimmistä ja puhutuimmista innovaatioista mm. Twitterissä on Friend.tech - sosiaalinen kaupankäyntisovellus, joka yhdistää sosiaalisen median ja kryptovaluutan maailmat ainutlaatuisella tavalla.

Tässä artikkelissa käyn läpi mm.

  • Miten Friend.tech toimii ja kuinka merkittävästä palvelusta on kyse
  • Mitä riskejä sen käyttöön sisältyy
  • Miten Friend.tech-applikaatio asennetaan ja miten sinne siirretään varoja (maksullinen osuus)
  • Lista erilaisista työkaluista, jotka tehostavat palvelun käyttöä ja analytiikkapalveluista, jotka tuovat lisäetua treidaukseen (maksullinen osuus)

Friend.tech on herättänyt valtavasti huomiota kryptoyhteisössä lyhyessä ajassa. Se on saanut tuhansia käyttäjiä ja seuraajia eri puolilta maailmaa, mukaan lukien tunnettuja kryptoasiantuntijoita ja sosiaalisen median vaikuttajia. Mutta mikä tekee Friend.techistä niin erityisen?

Toisin kuin perinteiset sosiaalisen kaupankäynnin sovellukset, jotka keskittyvät pääasiassa osakkeiden ja muiden rahoitusinstrumenttien kauppaan yhdessä muiden sijoittajien kanssa tai heidän sijoituksiaan seuraten, Friend.tech mahdollistaa yksittäisten Twitter-profiilien "osakkeiden" ostamisen ja myymisen.

Kuvittele, että voisit ostaa "osakkeen" suosikkikryptoasiantuntijastasi, kuten esim. Defi Suomesta, tai vaikuttajasta ja hyötyä heidän suosiostaan ja vaikutusvallastaan. Tämä on Friend.techin tarjoama mahdollisuus, ja se mullistaa tapamme nähdä sosiaalinen media ja kryptovaluutat.

Mikä on Friend.tech?

Friend.tech ei ole vain yksi uusi kryptovaluutta tai lohkoketjuprojekti. Se on sosiaalinen kaupankäyntisovellus, joka yhdistää kryptovaluutan ja sosiaalisen median maailmat. Käyttäjät voivat ostaa ja myydä "osakkeita" eri Twitter-profiileista.

EDIT: Kannattaa olla varovainen Friend.techin suhteen:

Nämä "osakkeet" eivät ole perinteisiä osakkeita, vaan ne edustavat osuutta tietystä Twitter-profiilista. Kun ostat "osakkeen", et osta vain symbolista arvoa, vaan myös mahdollisuuden olla yhteydessä kyseiseen profiiliin ja muihin osakkeenomistajiin.

Tämä luonnollisesti mahdollistaa monia uudenlaisia innovaatioita ja arvon luontia. Esimerkiksi Twitter-vaikuttajat voivat tarjoilla osan sisällöstään pelkästään Friend.techin suljetun feedin kautta. Näin olleen osakkeenomistajat saavat etua muihin seuraajiin nähden ja korkeampi osakkeen hinta on perusteltavissa.

Huono puoli on taas arvon jääminen pitkälti osakkeenomistajille. Varsinainen vaikuttaja saa lähinnä pienen siivun osakkeen vaihtokustannuksista. Toki vaikuttaja voi ostaa myös omia osakkeitaan varhaisessa vaiheessa ja myydä niitä pois myöhemmin.

Sovelluksen toiminta Base-ketjussa


Mutta mikä tekee Friend.techistä todella erityisen, on sen toiminta Base-ketjussa. Base-ketju on uusi lohkoketju, joka on kehitetty erityisesti Coinbasen toimesta. Se on suunniteltu olemaan nopeampi, tehokkaampi ja edullisempi kuin perinteiset lohkoketjut, kuten Ethereum. Friend.tech on toiminut myös Baselle merkittävänä markkinointimoottorina.

Friend.tech on tällä hetkellä kolmanneksi merkittävin fee-maksujen tuottaja. Tämä on mieletön saavutus kun mietitään kuin alkuvaiheen projektista on kyse.

Palvelu tahkoaa liikevaihtoa siis $1.42 miljoonaa päivässsä. Tämä tekee yli $500 miljoonaa vuodessa. Vertailun vuoksi, Twitter tekee noin $4.4 miljardia liikevaihtoa vuodessa eli Friend.tech on jo 11 % vauhdissa siitä muutaman viikon olemassaolon ajallaan.

Friend.techin hyödyt ja mahdollisuudet

Mahdollisuus keskustella suoraan "osakkeen" omistajan kanssa

Yksi Friend.techin ainutlaatuisista piirteistä on mahdollisuus keskustella suoraan "osakkeen" omistajan kanssa. Kun ostat tietyn profiilin "osakkeen", saat pääsyn yksityiseen chat-ryhmään, jossa voit keskustella kyseisen profiilin omistajan ja muiden osakkeenomistajien kanssa. Tämä luo ainutlaatuisen yhteisön, jossa voit jakaa ajatuksia, ideoita ja verkostoitua muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.

Moni cryptotwitter-vaikuttaja onkin jo nyt alkanut siirtämään osan "arvokkaammasta" sisällöstään friend.techin alle. Itse en ole vielä tyytyväinen palvelun käyttöliitymään. Vaikka varsinainen sisältö voikin olla arvokasta, on sen kuluttaminen välillä työn ja tuskan takana heikosti toimivan ja bugittavan käyttöliittymän johdosta.

Spekulointi ja sijoitusmahdollisuudet

Friend.tech ei ole vain sosiaalinen media - se on myös sijoitusmahdollisuus. Käyttäjät voivat spekuloida ja yrittää valita "osakkeita", jotka he uskovat olevan aliarvostettuja tai saavuttavan suosiota tulevaisuudessa.

Esimerkiksi, jos uskot tietyn kryptoasiantuntijan tai vaikuttajan saavuttavan suuren seuraajamäärän tulevaisuudessa, voit ostaa heidän "osakkeensa" nyt ja myydä sen korkeammalla hinnalla myöhemmin. Osakkeita voi ostaa myös useita kerralla. Uusien palveluun rekisteröityvien käyttäjien osakkeet maksavat usein alle 0.0001 ETH eli vain muutamia dollareita. Palvelu pyrkiikin selvästi kannustamaan uusien käyttäjien osakkeiden ostoon, koska niiden nousupotentiaali on moninkertainen isompiin käyttäjiin verrattuna.

Vertailu muihin sosiaalisen kaupankäynnin sovelluksiin

Vaikka Friend.tech muistuttaa monin tavoin muita sosiaalisen kaupankäynnin sovelluksia, kuten Bitclout, sillä on useita eroja. Toisin kuin Bitclout, joka oli täysin anonyymi ja herätti monia kysymyksiä sen legitiimiydestä, Friend.techilla on tunnettuja tukijoita ja se toimii luotettavassa Base-ketjussa. Lisäksi Friend.techin yhteys Coinbaseen tekee siitä entistä luotettavamman ja helpomman käyttää.

Silti minun täytyy huomauttaa useammassa kohtaa tätä artikkelia, että palvelun takana oleva devaaja on anonyymi ja palveluun sisältyy lukuisia tietoturvariskejä, joita avaan myöhemmin.

Miten Friend.tech voi muuttaa sosiaalista mediaa ja DeFiä?

Sosiaalisen median ja kryptovaluutan yhdistäminen


Sosiaalinen media on muuttanut tapaamme kommunikoida, jakaa tietoa ja luoda yhteisöjä. Kryptovaluutta ja lohkoketju ovat puolestaan mullistaneet rahoitusmaailmaa ja luoneet uusia mahdollisuuksia sijoittajille ja kehittäjille. Friend.tech yhdistää nämä kaksi maailmaa ainutlaatuisella tavalla. Se luo uudenlaisen alustan, jossa sisällöntuottajia voidaan arvostaa ja palkita heidän vaikutusvaltaansa ja suosioonsa perustuen. Se ei ole vain uusi tapa nähdä sosiaalinen media, vaan myös uusi tapa arvostaa ja palkita yksilöitä heidän panoksestaan yhteisössä.

Friend.techin mahdollinen vaikutus DeFi-ekosysteemiin ja sosiaalisen median tulevaisuuteen


DeFi (hajautettu rahoitus) on yksi kryptovaluutan suurimmista ja menestyneimmistä trendeistä, ja se on muuttanut tapaamme nähdä perinteiset rahoitusjärjestelmät. Friend.tech voi tuoda uuden ulottuvuuden DeFi-ekosysteemiin yhdistämällä sosiaalisen median ja kryptovaluutan.

Se voi luoda uudenlaisen markkinan, jossa yksilöiden vaikutusvalta ja suosio voivat olla kaupankäynnin kohteena. Tämä voi muuttaa tapaamme nähdä sosiaalisen median vaikuttajia ja antaa heille uusia mahdollisuuksia ansaita ja kasvattaa heidän vaikutusvaltaansa. Samalla se voi myös tuoda uusia sijoittajia ja käyttäjiä DeFi-maailmaan, laajentamalla sen ulottuvuutta ja mahdollisuuksia.

Varoitukset ja huomioitavat seikat

Alustan palkkiot ja niiden jakautuminen


Vaikka Friend.tech tarjoaa monia mahdollisuuksia, on tärkeää ymmärtää sen palkkiorakenne. Jokaisesta kaupasta, joka tehdään alustalla, peritään 10% palkkio. Tästä palkkiosta puolet menee "osakkeen" luojalle ja puolet Friend.techille. Tämä tarkoittaa, että jos päätät ostaa tai myydä "osakkeen", sinun on otettava huomioon nämä palkkiot ja mietittävä, ovatko kaupat taloudellisesti järkeviä.

Osakkeen myyntihinta on aina määritelty alemmas kuin sen tämän hetkinen ostohinta. Kun ostat osakkeet, et voi myydä sitä välittömästi samaan hintaan takaisin.

Mahdolliset riskit ja huijaukset


Kuten kaikissa kryptovaluuttaan ja DeFiin liittyvissä projekteissa, Friend.techissä on omat riskinsä. Vaikka alusta on saanut paljon huomiota ja tukea, on aina mahdollista, että kohtaat huijauksia tai epärehellisiä toimijoita. On tärkeää tehdä oma tutkimus ennen kuin sijoitat rahaa ja varmistaa, että ymmärrät kaikki mahdolliset riskit.

Palvelussa näkyy jo nyt uusia Twitter-profiileja, jotka on nimetty melkein samaan tapaan kuin tunnetut Twitter-profiilit. Niiden ideana on saada käyttäjä sijoittamaan tunnettuun Twitter-vaikuttajaan, vaikka todellisuudessa tilin takana on väärä henkilö.

Kannattaa myös lukea tämä hieman pidempi postaus siitä miksi friend.techin malli on pelkkä ponzi ja se ei ole pitkällä aikavälillä kestävä:

Kuinka suojautua ja tehdä turvallisia päätöksiä Friend.tech-sovelluksessa


Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, kun kyseessä on kryptovaluutta ja DeFi. Tässä on muutamia vinkkejä suojautumiseen Friend.tech-sovelluksessa:

  • Tutki ennen sijoittamista. Varmista, että ymmärrät, mihin sijoitat, ja tee oma tutkimus ennen kuin teet päätöksiä.
  • Koska palvelu tietää lompakkosi privaattiavaimen, se voi koska tahansa ottaa sinun varasi haltuunsa. Itse en usko tähän tällä hetkellä, mutta tämä riski on olemassa. Älä siirrä friend.techin lompakkoon kuin ns. pelirahaa, jonka olet valmis tarvittaessa menettämään. Mikäli ostamasi osakkeet ovat voitolla, muista myös ottaa näitä voittoja ulos palvelusta.
  • Ole varovainen linkkien ja viestien suhteen. Älä koskaan anna henkilökohtaisia tietojasi tai salasanojasi kenellekään ja varo huijausviestejä tai -linkkejä.
  • Pidä silmällä alustan päivityksiä ja uutisia. Seuraa Friend.techin virallisia tiedotuskanavia, kuten heidän Twitter-tiliään tai verkkosivustoaan, saadaksesi tietoa uusista päivityksistä ja varoituksista.

Miten Friend.tech toimii eli opas palvelun käyttöön


Rekisteröityminen ja kaupankäynnin aloittaminen

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu