Hyvää huomenta defistit! Tämän viikkoinen viikkokirje tuleekin jo perjantaina, koska olen viikonlopun aikana reissun päällä. Silti tässä uutiskirjeeessä on melkein 2 000 asiaa eli aimo annos tuhtia tavaraa defimarkkinasta 😅


Defi Suomen asiakaskyselyn tutkimus

Kyselin viime viikolla palautetta uutiskirjeestä ja minkälaisia toiveita lukijoilla on sen tulevaisuuden ja sisällön suhteen. Tässä tiivistystä tuloksista. Jos haluat vielä antaa kommentteja niin voit koska tahansa lähettää sähköpostia osoitteeseen cee@defisuomi.fi tai laittaa Defi Suomen Telegram-ryhmässä minulle yksityisviestillä.

  • Yleisarvosana uutiskirjeelle: 4,4 / 5
  • Uutiskirjeen pituus on koettu sopivaksi eli ei auta kuin yrittää puristaa joka viikko sama määrä asiaa ulos 🥳
  • Sisällön laatu: 4,2 / 5
  • Ilmestymistiheys on koettu kaikkien vastaajien puolesta sopivaksi eli viikkopohjainen julkaisu jatkuu siis edelleen
  • Mukaan pyydettiin myös näkemyksiä tulevasta viikosta ja tapahtumista. Yritän nostaa näitä aina niiltä osin kun tiedän ja tulee näkemyksiä.
  • Osa toivoi myös, että uutiskirjeessä olevia uutisia avattaisiin hieman syvällisemmin. Voin yrittää tehdä tätä valituista uutisista, mutta uutiskirje on jo nyt 2,000 sanaa pitkä enkä haluaisi enää ainakaan pidentää sitä. Yksi vaihtoehto voisi olla tehdä omia lyhyitä artikkelita tietyistä uutisista ja linkittää niitä uutiskirjeeseen mukaan.
  • Sisältöpyyntöjä tuli myös muutamista yksittäisistä defiprojekteista ja yritän tehdä niitä lähiviikkoina
💡
PS. jos haluat olla tukemassa Suomen ainutta ja sitä kautta tietysti myös laadukkainta (🤓) defimediaa niin voit ottaa tämän uutiskirjeen tilauskeen 5 €/kk hintaan tai lähettää yksittäisiä tukilahjotuksia Ethereum-lohkoketjussa osoitteeseen defisuomi.eth.

Defi Suomen Discordissa tapahtunutta:


Haluatko saada pääsyn Defi Suomen suljettuun Discord-ryhmään? 😎 Nappaa tästä naurettavan edullinen (5 €/kk) tilaus tästä: ➡️ https://launchpass.com/defi-suomi/discord.

Saat sillä yhteisön tuen, uusimmat vinkit defipalveluista, hakkeroinneista, artikkeleista, lohkoketjuista ja monista muista sijoittamiseein vaikuttavista tekijöistä.


Markkinatapahtumat

Aina on huono aika investoida. Huonoja uutisia ja pelottelua on ollut mediassa niin kauan kun markkinat ovat olleet olemassa. Kannattaa muodostaa oma näkemys markkinasta ja sen käyttäytymisestä, eikä yrittää lukea ennustuksia talous- tai kryptomedioista. Defi Suomi mukaan luettuna.

Bitcoin seisoo jättiläisten harteilla. Kyse ei ole mistään yksittäisestä innovaatiosta.

Bitcoin tuntuu treidaavan monta viikkoa kuin stablecoin ja sen jälkeen tekee merkittäviä liikkeitä joko ylös- tai alaspäin. Tällä hetkellä istutaan suhteellisen epävarmalla $26k tasolla, jossa ei ole aiemmin ollut juurikaan treidausvoluumia. Tämä näkyy tämän hetkisessä kurssiliikkeessä. Volatiliteetti on jälleen kerran kuollut täysin. Itse uskon, että seuraava liike on alaspäin noin $24k tasolla.

EDIT: näköjään kohtalo päätti heti tämän jälkeen toisin: https://www.theblock.co/post/246115/court-hands-grayscale-win-in-long-running-suit-against-sec

EDIT2:  Ja tämä iloinen uutinen syötiin karhujen toimesta takaisin vanhalle tasolle muutemassa päivässä. Itselleni tämä koominen markkinaliike korostaa miten manipuloidut ja pienet nämä markkinat vielä ovat. Tämänkin takia ETF tekisi hyvää bitcoin-markkinoille, koska se veisi aseita pois valaiden ja pörssien manipuloinnilta.

Tämä nykyinen bitcoinin karhumarkkina on kestänyt eräällä metriikalla jo 490 päivää mikä on bitcoinin historian ennätys tähän mennessä:

Kannattaa tosin huomioida, että charttia on aika luovasti väritetty. Itselleni se vain kertoo, että olemme hiljalleen uuden härkämarkkinan kynnyksellä, joka käynnistynee ensi keväänä ja jatkuu 2025 syksyyn, mikäli vanhat syklit pitävät paikkansa.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on ehdottanut päivitettyjä verosääntöjä kryptovaluutoille, mikä edellyttäisi kryptoalan yrityksiä toimimaan IRS:n (Internal Revenue Service) kanssa samalla tavalla kuin perinteiset osake- ja rahastovälittäjät. Säännöt kattaisivat myös erilaiset digitaaliset varat, mukaan lukien NFT:t (non-fungible tokens) ja DeFi (decentralized finance) -alustat.

Lue lisää täältä:


Ehdotetut säännöt ovat vielä alkuvaiheessa, eikä ole vielä selvää, miten ne toteutetaan. Kuitenkin odotetaan, että ne tuovat lisää selkeyttä kryptovaluuttojen verotukseen ja helpottavat veronmaksajien noudattamista laissa. Tämä voisi johtaa lisää pääomaa virtaamaan alalle, kun sijoittajilla on parempi ymmärrys sijoitustensa verovaikutuksista.

Kryptoalan yritysten olisi ilmoitettava bruttotapahtumien tuotot IRS:lle. Tämä sisältäisi kaikki tapahtumat, riippumatta siitä, johtivatko ne voittoon vai tappioon.

Tämä artikkeli näkyy vain maksaville tilaajille

Liity mukaan maksavaksi tilaajaksi ja saat pääsyn kaikkiin sivuston sisältöihin ja oppaisiin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu