Hyvää huomenta Suomen sinnikäs defikansa. Teitä ei ole montaa, mutta laatu korvaa määrän. Tämä on markkinoiden vaikein kausi pysyä mukana. Suurin osa turisteista lähti markkinoilta jo vuosi sitten, mutta niille jotka jaksavat seurata mukana ja investoida hyviin projekteihin tälläisen kryptotalven aikana, tullaan kyllä palkitsemaan seuraavan nousumarkkinan aikana. Tärkeintä on huolehtia omasta salkustaan ja välttää vivulla treidaamista.


Defi Suomen Discordissa tapahtunutta


Haluatko saada pääsyn Defi Suomen suljettuun Discord-ryhmään? 😎 Nappaa tästä naurettavan edullinen (5 €/kk) tilaus tästä: ➡️ https://launchpass.com/defi-suomi/discord.

Saat sillä yhteisön tuen, uusimmat vinkit defipalveluista, hakkeroinneista, artikkeleista, lohkoketjuista ja monista muista sijoittamiseein vaikuttavista tekijöistä.


Markkinatapahtumat

Viikko on ollut täynnä tapahtumia, mutta markkinat eivät ole juurikaan liikkuneet Grayscalen tapauksesta riiippumatta. Vaikka elokuu on yleensä huono kuukausi markkinoilla, se ei ollut niin huono kuin odotettiin. Syyskuu on historiallisesti vaikea ja tappiollinen kuukausi bitcoinille, mutta itse odotan markkinan jatkuvan elokuun tyyppisessä rapumarkkinassa tai ehkä hivenen laskien. Mihinkään merkittävään romahdukseen en usko.

Grayscalen voitto SEC:stä on erittäin positiivinen asia markkinoille, vaikka sen tulokset eivät tulekaan näkymään välittömästi:

Yli 10 BTC:tä omistavien lompakoiden määrä vain jatkaa tasaista kasvuaan.

Ja sama ilmiö näkyy myös alle <10 BTC omistavien määrässä. Akkumulointi jatkuu tasaisesti.

Osa myyntipaineesta tulee mainaajilta, joiden on pakko rahoittaa toimintaansa ja investoida uuteen mainausrautaan.

Yleisesti kryptomarkkinoiden varallisuudet ovat virranneet ulos edellisen viikon aikana, mutta suhteellinen osuus on ollut hyvin pieni. Bitcoiniin on virrannut lisää varoja ja shorttaajat ovat vähentyneet.

Altcoin-markkinoiden määrittämisessä on tärkeää ottaa huomioon kolme tekijää: yleinen markkinatunnelma, hintatasot ja fundamentit.

Sosiaalisen median indikaattorit, kuten YouTube-tilit ja Google-haut, osoittavat, että yleinen sitoutuminen ja innostunut on laskenut karhumarkkinoiden alhaiselle tasolle. Tämä viittaa siihen, että useimmat sijoittajat ovat menettäneet uskonsa markkinoihin ja haluavat päästä pois, mikä johtaa siihen, että jokainen ralli myydään.

Toisaalta monet petolliset projektit on poistettu markkinoilta, ja jäljellä olevat hyvät projektit, kuten Ethereum, Aave, MakerDAO, GMX, Chainlink, ja monet muut jatkavat kehittymistä. Tämä ero hinnan ja kertomuksen välillä viittaa siihen, että markkinat eivät usko uuden härkäsyklin alkaneen, vaikka perusteet ovat vahvat. Siksi on tärkeää asemoida itsensä varhaisessa vaiheessa ja ottaa huomioon hintatasot.

Bridge flow eli siltojen läpi virrannut varallisuus on kätevä tapa seurata mihin lohkoketjuun sijoittajat suhtautuvat positiivisesti ja viime viikolla se oli selvästi Polygon.

Tiesitko, että Uniswapin poolien likviditeettijakaumaa voi käyttää myös markkinanäkemyksen ennustajana. Siinä likiditeetin tarjoajat asettavat likviditeetttiä hinta-alueille, jonne uskovat hinnan liikkuvan tulevaisuudessa. Tässä likviditeetin jakaumaa USDC/ETH-poolista.

Sen perusteella merkittävä osa likviditeetin tarjoajista uskoo Ethereumin hinnan olevan nykyisen hinnan yläpuolella lähitulevaisuudessa. Sama ilmiö näkyy myös Ethereumin optio-markkinassa:

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu