Metamask on Consensys:n kehittämä selainpohjainen lompakko. He ovat vihjailleet omasta tokenista jo pitkän aikaa. Kryptomarkkina on spekuloinut ajatuksella ja yrittänyt miettiä mitä airdropin saaminen voisi edellyttää. Tässä Defi Suomen artikkelissa annetaan muutamia ideoita ja ajatuksia airdropin jahtaamiselle.


Johdanto Metamaskin taustaan

Metamask on softapohjainen kryptovaluuttalompakko, jota käytetään Ethereum-lohkoketjun ohjelmistojen kanssa toimimiseen. Se mahdollistaa käyttäjille pääsyn Ethereum-lompakkoonsa selainlaajennuksen tai mobiilisovelluksen kautta, jota voidaan käyttää esimerkiksi defi-sovellusten kanssa.

Metamaskia kehittää  ja ylläpitää ConsenSys Software Inc., lohkoketjuohjelmistoyritys, joka keskittyy Ethereum-pohjaisiin työkaluihin ja infrastruktuuriin.

Metamask luotiin ConsenSysin toimesta vuonna 2016.

Ennen vuotta 2019 Metamask oli saatavilla vain työpöytäselaimen laajennuksena Google Chrome- ja Firefox-selaimille. Metamaskin suosion ja virallisen mobiilisovelluksen puuttumisen vuoksi useat haittaohjelmat esiintyivät Metamaskina, mikä aiheutti ongelmia Googlelle heidän Chrome Web Store- ja Google Play -alustojensa sääntelyssä. Eräässä tapauksssa Google Play poisti vahingossa Metamaskin virallisen betasovelluksen, mutta palautti sen viikkoa myöhemmin 1. tammikuuta 2020.

Vuodesta 2019 alkaen Metamask alkoi julkaista mobiilisovellusversioita suljetuille betatestauksille, ja niiden virallinen julkinen julkaisu iOS:lle ja Androidille tapahtui syyskuussa 2020.

Lokakuussa 2020 Metamask Swaps, sisäänrakennettu DEX-aggregointipalvelu, lisättiin työpöytälaajennukseen. Tuote tuli saataville mobiililaitteille maaliskuussa 2021. Metamask on saanut tällä vaihtotoiminnolla merkittävää liikevaihtoa itselleen. Vaihtotoiminto ottaa jokaisesta vaihdosta n. 0.8 % maksun, mutta taustalla se hyödyntää erilaisia aggregaattoripalveluita ja pyrkii löytämään käyttäjälleen parhaan vaihtokurssin.

Itse olen omissa vertailuissa huomannut, että Metamaskin oma sisäinen swap-toiminto antaa tyypillisesti Uniswapiä paremman kurssin. Olenkin käyttänyt sitä tilanteissa, joissa olen ollut liian laiska käyttämään swappien aggreagaattoripalvelua, kuten vaikkapa 1inch:iä.

Marraskuussa 2021 Metamaskin selainlaajennuksella oli yli 21 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää, Bloombergin mukaan.

Vinkkejä airdropin jahtaamiseen

Metamaskin kehittäjät ovat aiemmin vihjanneet oman tokenin mahdollisuuteen, mutta nyt viimeaikaisissa kommenteissa asia tuntuu varmistuneen:

Tämä artikkeli näkyy vain tasolle: Premium

Liity mukaan ja upgraidaa tilisi taso nähdäksesi tämän artikkelin.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu