Hyvää huomenta defikansa! Viikkokirje tuleekin tänään poikkeuksellisesti lauantaina, sillä olen reissussa huomisen. Useammassa defiaiheisessä ryhmässä, joissa olen mukana, on alkanut ilmenemään jo lievää fomottamista ja pelkoa markkinan kyydistä jäämisestä. Kannattaa muistaa, että bitcoinin puoliintumistapahtumaan on kuitenkin vielä aikaa vajaa puolisen vuotta ja varsinainen syklin nousumarkkina on vasta hyvin alkuvaiheessa. Älä tee riskisijoituksia vaan aseta harkittuja panoksia pöydälle. Yritä muistaa mitä virheitä teit edellisellä kierroksellä, että et toistaisi niitä nyt uudestaan.

Huomioithan, että tämä artikkeli on kirjoitettu vain informaatiomielessä. Tämä ei ole kannustin sijoittaa kyseiseen palveluun. Defisijoittamiseen sisältyy monia eri riskejä varojen hakkeroinnista älysopimusriskeihin. Sijoittaja voi menettää kaikki varansa. Tee siis itse omat sijoituspäätöksesi omat riskisi ja sijoitussuunnitelmasi huomioiden.


Defi Suomen uudet sisällöt

Oletko vasta aloittelemassa defin käyttöä? Tässä Defi Suomen opas Metamaskin lompakon asentamiseen turvallisesti:

Defi 101: Metamaskin asennus ja käyttö
Mikä ihmeen Metamask? Metamask on selainpohjainen kryptovaluuttalompakko, joka tukee tällä hetkellä vain Ethereum-pohjaisia lohkoketjuja. Sitä ei voi käyttää siis esimerkiksi Bitcoinin tai Solanan SOL-tokenin säilyttämiseen. Metamask asentuu selainlaajennokseksi, mutta siitä löytyy myös mobiilipuhe…

Airdrop-strategiaa talveksi.

Airdroppien metsästäminen on eräs parhaista strategioista hankkia lisätuloja pienellä salkulla. Se vaatii luonnollisesti enemmän työtä kuin defituottojen hankkiminen isommalle salkulle, mutta osumalla muutamaan oikeaan airdroppiin oikeaan aikaan, voi pienelläkin salkulla tehdä merkittäviä tuloksia.

Tässä artikkelissa mukana mm.:

 • Opas multi-wallet -strategiaan eli miten farmata useammalla lompakolla
 • 5 hyvää airdrop-projektia joista kannattaa aloittaa
 • Starknetin airdrop-opas
 • 10 projektia jotka ovat jo varmistaneet airdropin
 • Opas Solanan ekosysteemin airdroppien metsästykseen.
Airdrop-vinkkejä ja strategioita tuleville viikoille
Airdroppien metsästäminen on eräs parhaista strategioista hankkia lisätuloja pienellä salkulla. Se vaatii luonnollisesti enemmän työtä kuin defituottojen hankkiminen isommalle salkulle, mutta osumalla muutamaan oikeaan airdroppiin oikeaan aikaan, voi pienelläkin salkulla tehdä merkittäviä tuloksia.…

Defi Suomi vieraili KvarnX:n webinaarissa kertomassa defin perusteista. Mikäli olet vasta tutustumassa defiin, tämä jaksa kannattaa ehdottomasti kuunnella:

Mukavat 600k $ARB-tokenia jaossa kannustinpalkkioina vaultin sijoittajille: https://discord.com/channels/1010853472117198888/1010869443208958002/1177199057505112064

Oletko $VELO:n, $SONNE:n, $THE:n tai $MARE:n steikkaaja? Airdroppia tulossa sinulle: 

https://discord.com/channels/1010853472117198888/1078891027320025199/1177486585957191741

Yhteistyökumppanimme KvarnX julkaisi myös uuden artikkelin treidaajan teknisen analyysin kuvioista:

Treidaajan työkalu: kuviot
Kaupallinen yhteistyökumppani: kvarnx.com Kvarn X on tuore kotimainen kryptosijoittamisen palvelu, jossa ostat ja myyt kryptovaluuttoja Pohjoismaiden laajimmasta valikoimasta, teet teknisen analyysin moderneilla työkaluilla, luot maksuttomat veroraportit verottajalle, sekä voit käyttää fiat on/off r…

Markkinatapahtumat

Movenber näyttää menevän Defi Suonen ennustamassa tahdissa. Tällä hetkellä ollaan +5,59 % vihreällä.

Optiomarkkinoiden näkökulmasta betsit Jouluun mennessä näyttävät noin $40–$45k väliä.

Solana buumi tuntuu jatkuvan edelleen. Daily active users on tärkeä metriikka ja siinä Solana johtaa tällä hetkellä.

Itselle yllätys on Polygonin toinen sija. Onko kenelläkään lukijalla syvällisempää arvausta mistä tämä johtuu?

Uutiset

Santander Private Banking International tarjoaa korkean nettovarallisuuden omaaville asiakkaille, joilla on tilejä Sveitsissä, mahdollisuuden käydä kauppaa ja sijoittaa suuriin kryptovaluuttoihin, kuten Bitcoiniin (BTC) ja Ethereumiin (ETH). Adaptaatio kasvaa!

Santander Private Bank Introduces Bitcoin, Ethereum Trading for Clients in Switzerland
Santander Private Banking International is offering buy, sell and hold services with bitcoin and ether to clients with accounts in Switzerland.

Pyth Networkin airdroppi jaossa:

Yhdysvaltain oikeusministeriö vaatii Binance-kryptovaluuttapörssiltä 4 miljardia dollaria rikossyytteen lopettamiseksi

 • DOJ:n vaatimus liittyy Binance-kryptovaluuttapörssin toimintaan, jota on tutkittu rahanpesun, petosten ja pakotteiden rikkomisen osalta.
 • Binance-pörssin perustaja Changpeng Zhao saattaa edelleen kohdata syytteitä Yhdysvalloissa, vaikka pörssi suostuisikin maksamaan vaaditun summan.
 • Mikäli Binance suostuu maksamaan yli 4 miljardia dollaria, se olisi yksi suurimmista sakkoista, jotka on määrätty kryptovaluuttatutkimuksen seurauksena.

Tämä uutinen korostaa kryptovaluuttamarkkinoiden sääntelyn ja oikeudellisen valvonnan tiukentumista, mikä vaikuttaa sekä sijoittajiin että koko alaan.

DOJ demands $4bn from Binance to end criminal case: Bloomberg
Binance’s woes worsen as the US agency seeks a multi-billion dollar payment, Bloomberg reported.

Tämän jälkeen CZ eli Binancen toimitusjohtaja joutui eroamaan

Changpeng Zhao, joka on toiminut Binance-kryptovaluuttapörssin toimitusjohtajana, ilmoitti äskettäin eroavansa tehtävästään. Tämä päätös seuraa Binancea kohdanneita intensiivisiä sääntelyhaasteita ja tarkasteluja.

Hän myönsi syyllistyneensä rahanpesun vastaisiin rikkomuksiin ja suostui eroamaan Binancesta sekä maksamaan 50 miljoonan dollarin sakon. Syyttäjät vaativat myös 18 kuukauden vankeustuomiota Zhaolle. Zhao kuitenkin vakuutti käyttäjille, että heidän varansa ovat turvassa, ja ilmaisi luottamuksensa Binancen tulevaisuuteen uuden johdon alla.

Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty Richard Teng

Richard Teng, 52-vuotias entinen virkamies ja nykyinen kryptojohtaja, on nimetty Binance-kryptovaluuttapörssin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän liittyi Binanceen elokuussa 2021 Singaporessa toimitusjohtajana ja nousi nopeasti nykyiseen asemaansa alle kahdessa vuodessa. Teng on toiminut Euroopan, Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Aasian alueiden johtajana. Hän on ollut merkittävässä roolissa Binancen laajentumisessa eri alueille ja sääntelyvirstanpylväiden saavuttamisessa.

Ennen Binancen palvelukseen siirtymistään Teng työskenteli 13 vuotta Singaporessa rahaviranomaisen palveluksessa ja toimi myöhemmin Singaporen pörssin pääsääntelyviranomaisena. Hän vietti myös kuusi vuotta Abu Dhabin Global Marketin toimitusjohtajana ennen siirtymistään Binanceen​


Haluatko saada pääsyn yli 200 defiaiheiseen artikkeliin, oppaaseen, verkkokoulutukseen ja syväluotaaviin analyyseihin? Nappaa itsellesi naurettavan edullinen 5 €/kk-tilaus alta 👇

Membership
Hopiumia ja alphaa defin pimeässä laaksossa vaeltaville.

Kraken tähtäimessä

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinaviranomainen SEC on  nyt myös haastanut kryptovaluuttapörssi Krakenin oikeuteen, syyttäen sitä rekisteröimättömänä online-kaupankäyntialustana toimimisesta. 📉🔍🏛️

SEC files new lawsuit against Kraken for allegedly operating online trading platform without registering
The SEC sued Kraken parent firms, Payward and Payward Ventures, for allegedly operating as an unregistered online trading platform.

Suositun SocialFI-alustan, Friend.techin päälle rakentunut lainapalvelu on livenä:

Fiefdom tuo markkinoille layer 3:n joka on suunnattu metaverse-projekteille:

Peer-to-peer lainoja Solanassa:

MUX on perp-alustoista aliarvostetuin tällä hetkellä:

Ja tässä vielä hieman lisää dataa MUX:sta:

Chainlinkin staking-palvelun v0.2 launchaa 11.12.:

Trader Joen $JOE-tokenin emissiot ovat päättyneet eli kyseisen tokenin inflaatio on nolla:

Tämä näkyy hyvin myös $JOE:n viime aikaisessa kurssissa.

Keskitetyn likviditeetin hallinta (CLAMM) on nyt mukana myös Base-lohkoketjun isoimassa ja merkittävimmässä pörssissä eli Aerodromessa:

Itävalta puskee eteenpäin kryptomarkkinan adaptaatiota:

Camelot dex printtaa fee-maksuja Arbitrumissa:

Compund:ssa voi käyttää nyt rETH:iä kollateraalina:

Tämä viikko on ollut yhtä Blastia X:ssä

Blast esitteli uuden innovaation: Ethereum L2, joka tarjoaa sisäänrakennettua tuottoa ETH:lle ja vakaavaluutoille

 • Blast on Ethereumin layer 2 -lohkoketju (L2), joka tarjoaa natiivin tuoton ETH:lle ja vakaavaluutoille, erottuen olemassa olevista L2-ratkaisuista, joiden peruskorko on 0%.
 • Blast osallistuu natiivisti ETH:n stakaukseen, ja stakauksesta saatava tuotto jaetaan L2:n käyttäjille ja dappeille. Stablecoinien, kuten USDC, USDT ja DAI, siltaaminen Blastiin tuottaa tuloja on-chain T-Bill-protokollien, kuten MakerDAO:n kautta.
Image

 • Blast on kerännyt 20 miljoonaa dollaria rahoitusta Paradigmilta ja StandardCryptolta, ja sen on rakentanut kokenut tiimi, jolla on kokemusta muun muassa MakerDAO:sta ja huippuyliopistoista.

Blastin innovaatio voi muuttaa kryptovaluuttojen säilytystapaa tarjoamalla passiivista tuottoa ja edistää Ethereum L2:n ekosysteemin kehitystä.

https://twitter.com/Blast_L2/status/172674708790646402

Kas, Tokemak näyttää olevan vielä hengissä ja uutta v2:sta pukkaa maailmalle:

Deri v4 launchasi Arbitrumin päälle:

Tämä artikkeli näkyy vain tilaajille

Liity mukaan ja saat pääsyn kaikkeen ilmaiseen sisältöön.

Liity mukaan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu